Print Friendly, PDF & Email

Hoe zorg je ervoor dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? Daar hebben de Zweedse Lina en Mia van het populaire lifestyle platform Food Pharmacy het antwoord op: word een gezondheidsjager. Dat betekent dat je kiest voor plantaardig voedsel met zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen. Aan de hand van kennis en feitjes én met de nodige humor begeleiden Lina en Mia je hierbij. De vrouwen introduceren het gezondheidsjagerkompas, waarmee je punten kunt scoren voor wat je eet. Hoe meer variatie, hoe meer punten je verdient, superhandig! Het boek Op jacht naar goede voeding bevat 60 recepten om klimaatvriendelijke, voedzame maaltijden te bereiden.

Op jacht naar goede voeding
Lina en Mia pleiten voor een dieet waar jij je het beste bij voelt – niet eten om aan een bepaald ideaalbeeld te voldoen, om je vervolgens futloos en nog steeds niet goed in je vel te voelen. Gezonde voeding gaat gepaard met een gezond fysiek én mentaal welzijn en niet met weegschalen, calorierestricties en meetlinten. Deze drie dingen staan dan ook op hun NEE-lijst. Jagen op goede voeding met respect voor de natuur ontstond vanuit de wens van Lina en Mia om hun gezondheid te verbeteren. Door het boek heen lees je veel over voedsel, klimaatimpact, wereldwijde voedselrevolutie, lokale producten, antibiotica in vlees en nog veel meer!

De keuken
Het boek begint met inspirerende informatie. Daarna volgen de recepten, die zijn verdeeld in drie categorieën: ‘Ontbijt en snacks’, ‘Lunch en avondeten’ en ‘Zoet en desserts’. De recepten worden afgewisseld met voedingsinformatie over bepaalde producten zoals granen en handige tips voor in de keuken.

Lay-out
Het boek heeft een vintage thema dat je het gevoel geeft van een oud boek, een beetje mysterieus. Het deed ons denken aan zo’n oud natuurgeneeskunde boek, wat aansluit bij de informatie die in het boek staat.

Al met al…
Op jacht naar goede voeding laat je bewust nadenken over de oorsprong van voeding, gezondheid en de gevolgen hiervan op het milieu. Het boek bevat gevarieerde recepten vol groente, kleur en smaak. Recepten waardoor jij je 100% goed laat voelen!

Ben jij benieuwd geworden naar Op jacht naar goede voeding? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Op jacht naar goede voeding
Lina Nertby Aurell & Mia Clase
Uitgeverij: Becht

 

Summary
Review: Op jacht naar goede voeding
Article Name
Review: Op jacht naar goede voeding
Description
Op jacht naar goede voeding is geschreven door de oprichters van het Zweedse platform Food Pharmacy. Lees hier onze review van dit boek!
Author