Print Friendly, PDF & Email

Yotam Ottolenghi. Mocht je hem nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Deze alomprezen groenteheld staat bekend om zijn heerlijke recepten. Dit recept uit zijn nieuwste boek Simpel is heel eenvoudig te maken, maar zo lekker en smaakvol. Als we recepten van Ottolenghi delen, kon de geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie natuurlijk niet ontbreken. Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
Voor ruim 4 personen
3 grote aubergines (of 4 gewone), (1,1 kg)
100 ml arachideolie
200 g yoghurt Griekse stijl
2 theel. middelscherp kerriepoeder
¼ theel. geelwortelpoeder
1 limoen: rasp er 1 theel. schil af en pers er 2 theel. sap uit
1 ui, in dunne plakken (150 g)
30 g geschaafde amandelen
1/2 theel. komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd
1/2 theel. korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd
40 g granaatappelpitten
zout en zwarte peper

Bereidingswijze

 1. Verhit de oven tot 220 °C.

 2. Schaaf met een dunschiller van bovenaf tot onderaan repen schil van de aubergine zodat er een streepeffect ontstaat van donkere schil en wit vruchtvlees; net een zebra. Snijd de aubergines overdwars in 2 cm dikke plakken en leg ze in een grote kom. Meng er 70 ml arachideolie, 1/2 theelepel zout en royaal peper door en verdeel de plakken op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 40-45 minuten in de oven tot ze donker goudbruin zijn en zet ze opzij om ze af te laten koelen.

 3. Meng de yoghurt met 1 theelepel kerriepoeder, het geelwortelpoeder, het limoensap, een flinke snuf zout en royaal versgemalen peper. Zet hem tot gebruik in de koelkast.

 4. Giet de overgebleven 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is de ui toe en fruit hem 8 minuten onder af en toe roeren tot hij gaar en donker goudbruin is. Voeg de overgebleven theelepel kerriepoeder toe met de amandelen en een snuf zout en laat alles nog 2 minuten bakken tot de amandelen lichtbruin zijn.

 5. Schik voor het serveren de plakken aubergine elkaar licht overlappend op een schaal of op de borden. Schep de yoghurtsaus erover met daarop de gebakken uienmix. Bestrooi met komijnzaad, korianderzaad, granaatappelpitten en limoenrasp en dien ze op.

Ben jij fan van Ottolenghi? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Simpel
Yotam Ottolenghi
Foto’s: door Jonathan Lovekin
Uitgeverij: Fontaine
Prijs: €29,99

Summary
Simpel van Ottolenghi: geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie
Article Name
Simpel van Ottolenghi: geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie
Description
Als we recepten van Yotam Ottolenghi delen uit Simpel, kon de geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie natuurlijk niet ontbreken. Probeer het nu zelf!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!