Print Friendly, PDF & Email

De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets! De laatste jaren is deze vrucht namelijk enorm populair geworden. Zo populair zelfs dat er aan dit superfruit een heel restaurant en gelijknamig kookboek is toegewijd: The Avocado Show! Het kookboek staat vol met de mooiste en lekkerste culinaire recepten. Wij konden je deze zeer Instagrammable recepten natuurlijk niet onthouden! Vandaag ‘the truffel treasure’: toast met avocado, vega kip, Parmezaanse kaas en ‘60 seconds homemade truffel mayo’. Alhoewel het originele recept uit het boek met kippendij is, hebben wij een vega touch aan het recept gegeven met de vegakip. Maar je zou dit recept natuurlijk ook zonder (vega)kip kunnen maken!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 bakje vega kipstukjes (ca. 160 g)
2 dikke sneden zuurdesem-brood
1 avocado
sushiazijn
2 el truffelmayonaise, homemade of je favoriet uit de winkel
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
cress
peper en zout
olijfolie

Voor de ‘60 seconds homemade truffel mayo’
250 ml zonnebloemolie
20 ml citroensap (het sap van ca. ½ citroen)
½ tl wittewijnazijn
1 tl balsamicosiroop
peper en zout, naar smaak
1 ei (je hebt alleen het eigeel nodig)
1 à 2 el truffeltapenade

Extra nodig
staafmixer
hoge maatbeker

Bereidingswijze

  1. Bak de vega kipstukjes in wat olijfolie op hoog vuur goudbruin en een tikje krokant. Rooster de sneden zuurdesembrood in een broodrooster. Maak intussen de truffelmayonaise.
  2. Giet voor de truffelmayonaise de zonnebloemolie in een hoge ronde maatbeker. Voeg alle ingrediënten voor de mayonaise toe, behalve het ei en de truffeltapenade. Splits het ei en leg het eigeel voorzichtig in de maatbeker met het oliemengsel. Beweeg de beker een beetje tot het eigeel precies in het midden van de bodem ligt.
  3. Zet de staafmixer − met beleid –  boven op het eigeel (deze moet heel blijven!) en zet hem aan. Trek de staafmixer heel langzaam in één beweging naar boven (lees: heel erg langzaam!), ga door tot aan de bovenkant van de emulsie. En daar is je mayonaise! Bij het maken van mayonaise is het echt essentieel dat je alles in één beweging doet, stoppen of even heen en weer bewegen en je mayonaise schiet in de schift.
  4. Doe de mayonaise in een kom en voeg de truffeltapenade toe. Gebruik wat meer tapenade als je een groot truffelfan bent.
  5. Snijd voor de avocadowaaiers de avocado in de lengte doormidden, haal de pit eruit en pel de schil eraf. Leg beide helften van de avocado ingesmeerd met sushiazijn en met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd – over de breedte – in dunne plakjes. Duw zachtjes op beide helften zodat een waaier ontstaat (houd wel wat overlap). Verplaats de waaiers straks met een platte spatel.
  6. Smeer de truffelmayonaise op de warme toast. Trek de vega kipstukjes met twee vorken uit elkaar. Leg de vega kip op de truffelmayonaise, strooi de Parmezaanse kaas erover en eindig met de avocadowaaier, cress en peper en zout.Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

The Avocado Show
Ron Simpson, Julien zaal en Colette Dike
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Summary
recipe image
Recipe Name
The Avocado Show: toast met avocado, vega kip en homemade truffelmayo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time