In zijn nieuwe boek Time laat Gill Meller, chef-kok bij River Cottage, zien wat voor hem de essentie van koken is. In het boek vind je 120 unieke recepten verdeeld in de dagen en seizoenen. Zuurkool over van de vorige avond? Maak dan deze heerlijke winterse salade met zuurkool, een knapperige appel, chiazaad, geitenkaas en aardse knolselderij. Door de chiazaad die boordevol omega-3, vitamines en mineralen zit, is dit een voedzame salade. Uitstekend in de winter als lunch!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 stevige appels, in kwarten, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
300 g knolselderij, geschild en in dunne reepjes
sap van 1 citroen
zout en versgemalen zwarte peper
400 g zuurkool (zie pag. 170)
180 g zachte geitenkaas, in plakjes
2 tl chiazaad
Voor de dressing
2 tl suiker
2 tl Engelse of dijonmosterd
1 el ciderazijn
2 el extra vergine olijfolie
1 el zonnebloemolie
1 klein teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze
1. Maak eerst de dressing. Roer alle ingrediënten in een kleine kom goed door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper.
2. Leg de dunne plakjes appel in een grote kom en voeg de knolselderij toe. Schenk het citroensap erover, breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.
3. Verdeel ongeveer driekwart van de zuurkool over een grote serveerschaal. Besprenkel met 1 of 2 eetlepels dressing en leg de appel en knolselderij erop. Verdeel de geitenkaas erover, gevolgd door de rest van de zuurkool. Sprenkel de rest van de dressing erover, bestrooi met wat zout en peper en garneer met het chiazaad.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Time ‘een jaar en dag in de keuken’
Gill Meller
Uitgeverij: Good Cook B.V.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 stevige appels, in kwarten, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
300 g knolselderij, geschild en in dunne reepjes
sap van 1 citroen
zout en versgemalen zwarte peper
400 g zuurkool (zie pag. 170)
180 g zachte geitenkaas, in plakjes
2 tl chiazaad
Voor de dressing
2 tl suiker
2 tl Engelse of dijonmosterd
1 el ciderazijn
2 el extra vergine olijfolie
1 el zonnebloemolie
1 klein teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze
1. Maak eerst de dressing. Roer alle ingrediënten in een kleine kom goed door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper.
2. Leg de dunne plakjes appel in een grote kom en voeg de knolselderij toe. Schenk het citroensap erover, breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.
3. Verdeel ongeveer driekwart van de zuurkool over een grote serveerschaal. Besprenkel met 1 of 2 eetlepels dressing en leg de appel en knolselderij erop. Verdeel de geitenkaas erover, gevolgd door de rest van de zuurkool. Sprenkel de rest van de dressing erover, bestrooi met wat zout en peper en garneer met het chiazaad.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Time ‘een jaar en dag in de keuken’
Gill Meller
Uitgeverij: Good Cook B.V.
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.