Time: salade van zuurkool, appel & knolselderij met chiazaad en geitenkaas
5 (100%) 1 vote[s]

In zijn nieuwe boek Time laat Gill Meller, chef-kok bij River Cottage, zien wat voor hem de essentie van koken is. In het boek vind je 120 unieke recepten verdeeld in de dagen en seizoenen. Zuurkool over van de vorige avond? Maak dan deze heerlijke winterse salade met zuurkool, een knapperige appel, chiazaad, geitenkaas en aardse knolselderij. Door de chiazaad die boordevol omega-3, vitamines en mineralen zit, is dit een voedzame salade. Uitstekend in de winter als lunch!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 stevige appels, in kwarten, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
300 g knolselderij, geschild en in dunne reepjes
sap van 1 citroen
zout en versgemalen zwarte peper
400 g zuurkool (zie pag. 170)
180 g zachte geitenkaas, in plakjes
2 tl chiazaad

Voor de dressing
2 tl suiker
2 tl Engelse of dijonmosterd
1 el ciderazijn
2 el extra vergine olijfolie
1 el zonnebloemolie
1 klein teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze
1. Maak eerst de dressing. Roer alle ingrediënten in een kleine kom goed door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper.
2. Leg de dunne plakjes appel in een grote kom en voeg de knolselderij toe. Schenk het citroensap erover, breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.
3. Verdeel ongeveer driekwart van de zuurkool over een grote serveerschaal. Besprenkel met 1 of 2 eetlepels dressing en leg de appel en knolselderij erop. Verdeel de geitenkaas erover, gevolgd door de rest van de zuurkool. Sprenkel de rest van de dressing erover, bestrooi met wat zout en peper en garneer met het chiazaad.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Time ‘een jaar en dag in de keuken’
Gill Meller
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461431967
Prijs: €29,95

 

Summary
Time: salade van zuurkool, appel & knolselderij met chiazaad & geitenkaas
Article Name
Time: salade van zuurkool, appel & knolselderij met chiazaad & geitenkaas
Description
Vandaag delen wij een recept uit Time ‘een jaar en dag in de keuken’, het nieuwste boek van Gill Meller. Heerlijke winterse salade met zuurkool, appel, knolselderij, geitenkaas en chiazaad. Door de chiazaad die boordevol omega-3 bevat, vitamines en mineralen is dit een voedzame salade. Uitstekend in de winter als lunch!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!