Beoordeel dit artikel

Vandaag het recept voor aardappelpuree met smeerwortel en citroen uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
6 eetlepels smeerwortel, gehakt
1 kg kruimige aardappelen, geschild
100 ml slagroom
50 g boter
rasp en sap van 1 citroen
zwarte peper uit de molen
zout
verse nootmuskaat, geraspt
klontje boter om de ovenschaal mee in te vetten
2 bosuitjes, gesneden in dunne ringen

Hoe maak je deze aardappelpuree met smeerwortel en citroen?

  1. Snijd de aardappelen in gelijke delen en kook ze in ruim gezouten water. Doe er de laatste minuut de smeerwortel bij.
  2. Laat een klein beetje kookvocht over en stamp alles fijn met een pureestamper. Voeg vervolgens de room toe en de boter.
  3. Breng de puree op smaak met de rap en het sap van de citroen, peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  4. Bestrooi de puree met de bosuitjes. Kan naar wens 15 minuten in de oven op 180 graden voor een mooi bruin laagje.

Smakelijk!

Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Wild Plukken
Auteur: Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Uitgever: TERRA
Prijs: €22,50
ISBN: 9789089897664

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelpuree met smeerwortel en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!