Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we het recept voor brandnetelsoep uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee de Hollandse natuur in, aan de hand van de seizoenen. Met dit kookboek wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
100 g jonge brandnetelbladeren
klontje roomboter
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
2 aardappelen, geschild en in stukjes
1 liter groentebouillon
zout en peper
100 ml room 

Hoe maak je deze brandnetelsoep?

  1. Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
  2. Hak de brandnetelbladeren fijn.
  3. Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappel en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
  4. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.

Smakelijk!

Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Wild Plukken
Auteur: Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Uitgever: TERRA
Prijs: €22,50
ISBN: 9789089897664

Summary
recipe image
Recipe Name
Brandnetelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!