Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers
5 (100%) 1 vote[s]

Vandaag het recept voor salade van veldzuring en Oost-Indische kers uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wilt het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
4 handenvol veldzuring
avocado, gesneden in stukjes
Oost-Indische kers
tomaat, gesneden in partjes
komkommer, gesneden
olijfolie
zout en peper 

Hoe maak je deze salade van veldzuring en Oost-Indische kers?
Was de veldzuring, laat uitlekken en doe in een kom. Voeg de avocado, Oost-Indische kers, tomaat en komkommer toe en giet de olijfolie eroverheen. Aangezien het blad al zurig is, hoeft er geen azijn of citroen overheen – maar mag natuurlijk wel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Smakelijk!

Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Wild Plukken
Auteur: Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Uitgever: TERRA
Prijs: €22,50
ISBN: 9789089897664

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van veldzuring en Oost-Indische kers
Published On
Preparation Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!