Print Friendly, PDF & Email
3.1/5 - (98 stemmen)

Wij werden uitgedaagd om 7 dagen lang de dag te beginnen met Green Juice, een nieuw soort superfood. Ik zal alvast verklappen dat ik menig groen sap en smoothie geproefd heb! Hier heb ik dan ook een flinke voorraad van spirulina, chlorella, maca en tarwegras aan over gehouden. Misschien heb je al door waar ik heen wil met deze opmerking… Heb je ook net als ik bij nog geen enkele verpakking de bodem geraakt? Superfoodies dacht met ons mee en tipte ons Green Juice. Dit is een mix van 26 voedingsmiddelen en bekende kruiden, die alle losse potjes in je voorraadkast vervangen. Je verwerkt de kruiden in een drankje, zoals (kokos)water of een smoothie. Wij probeerden dit een week lang uit en delen onze ervaringen én recepten om je te inspireren de dag te starten met Green Juice!

7 dagen Green Juice
Ik heb ’s ochtends een heel eenvoudig ritme: opstaan, de badkamer in om op te frissen, gevolgd door een ontbijtje met koffie. Dat kan niet ontbreken in mijn ochtendritueel 😉 In mijn Green Juice week, heb ik alleen mijn vertrouwde espresso vervangen door Green Juice. Dit is per dag wat ik merkte van Green Juice!

Dag 1 – Op maandag heb ik één eetlepel Green Juice gemengd met water. Heel eenvoudig, maar wel een goede manier om de pure smaken te proeven. Dit was heftig! In het receptenboek dat ik bij mijn Green Juice kreeg, werd al aangegeven dat deze variant niet de meest smakelijke manier is. Dit verklaart direct het receptenboekje. Niet bepaald lekker, maar wel een prima start van de dag.

Dag 2 – De volgende dag leek het mij een goed idee om Green Juice in een smoothie te verwerken, zonder dat dit extra werk was. Ik heb simpelweg mijn favoriete smoothierecept gevolgd (recept hieronder) met als toevoeging Green Juice.

Dag 3 & 4 – In verband met twee drukke dagen, heb ik uit gemak Green Juice gemengd met kokoswater om to-go mee te nemen in een shaker. Dit bleek een prima uitkomst, het smaakt lekker en is eenvoudig om de kruiden mee te mengen (wanneer het stilstaat, zakt het poeder namelijk naar de bodem).

Dag 5 – Thank God It’s Friday! Inmiddels ben ik al 4 dagen verder met Green Juice en voel ik me fit en alert. De dag beginnen met Green Juice is gemakkelijk in mijn schema opgenomen én bevalt me goed! Inmiddels merk ik dat ik geen koffie meer heb gedronken sinds afgelopen zondag, maar me wel wakker en alert voel.

Dag 6 – In het weekend creëer ik altijd een klein feestontbijt voor mezelf. Dit keer maak ik pannenkoeken (recept hieronder) met Green Juice. Met bosbessen, lekker!

Dag 7 – Ik sluit de week af met een glas Green Juice met kokoswater. Na 7 dagen kan ik me voorstellen dat de effecten van Green Juice nog minimaal zijn, ik ben dan ook benieuwd hoe dit na 3 maanden zou zijn. Inmiddels merk ik dat mijn huid heel rustig is geworden en er stralend uitziet. Zou dit ook met Green Juice te maken kunnen hebben? Volgens het receptenboekje zorgt het methylsulfonymethaan voor dit effect op de huid, ik ben onder de indruk! Ontdek zelf de 26 voedingsmiddelen (en onbekende kruiden) die je energie boosten, hormonen & darmflora balanceren en vetverbranding stimuleren hier.

Tot slot, om je te inspireren: 3 mini recepten met Green Juice
– Green Juice kokoswater
– Green Juice smoothie
– Green Juice pannenkoeken

Green Juice kokoswater
Ingrediënten:
1 el Green Juice
400 ml kokoswater

Bereidingswijze:
Meng Green Juice met kokoswater en drink op. Proost!

Green Juice smoothie
Ingrediënten:
1 el Green Juice
3 el mango, in blokjes
2 handjes verse spinazie
400 ml water of sap naar keuze

Bereidingswijze:
Plaats alle ingrediënten in de blender en meng tot een glad mengsel.

Green Juice pannenkoeken:
Ingrediënten:
1 el Green Juice
200g zelfrijzend bakmeel
250 melk naar keuze
2 eieren
Snufje zout
Optioneel: topping naar keuze!

Bereidingswijze:
Meng de bloem, melk en eieren en een snufje zout in een ruime kom met een garde. Zet een koekenpan op het vuur en voeg 1 theelepel boter toe. Bak de pannenkoeken een voor een en draai deze om wanneer je luchtbellen ziet verschijnen. Serveer direct!

Ken jij Green Juice al en heb je dit geprobeerd? Verras ons dan met jouw creatie of inspiratie tips op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Ik dronk 7 dagen Green Juice en dit is wat er gebeurde
Article Name
Ik dronk 7 dagen Green Juice en dit is wat er gebeurde
Description
Green Juice drinken voor 7 dagen lang, wij gingen de uitdaging aan! Lees hier wat wij ervan vonden, en hoe jij Green Juice kan verwerken in recepten!
Author