Beoordeel dit artikel

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Australian Organic Snappers chocolade, Fermentino plantaardige kaas, vegetarische Brabantsche worstenbroodjes van Keilekker, The Gardians kruidentuin & MyMuesli!

Australian Organic Snappers 
Australian is het merk dat bekend staat om luxe bonbons en biologisch ijs. Het breidt nu het chocoladeassortiment uit met 100% biologische repen die geaccrediteerd zijn met Rainforest Alliance, onder de naam Snappers. Deze nieuwe chocoladelijn die wij mochten proeven bestaat uit zes verschillende smaken: pure chocolade (72% cacao), pure chocolade bosvruchten (57% cacao), pure chocolade ananas-kokos (57% cacao), extra pure chocolade (85% cacao), melk chocolade karamel-zeezout & melkchocolade (40% cacao). Dat de chocolade lekker is, daar heb ik geen moment aan getwijfeld. Dit werd tijdens het proeven ook bevestigd! Maar, naast dat Snappers lekker is, steun je direct het werk van internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen. Per verkochte reep gaat er namelijk een bedrag naar het goede doel. Chocolade zonder schuldgevoel, waarbij de hoogste eisen worden gesteld aan het behoud van natuur en de bescherming van mens en werk. Daar word ik blij van! Heel fijn om te zien dat Australian op deze manier bijdraagt aan een duurzame chocoladewereld. Ik snap dat je nu ook naar de winkel wilt rennen met je chocolade cravings, dus op naar de Sligro, Hocras of shop Snappers online via australianhomemade.com.

Fermentino gefermenteerde noten
Noten anno 2019. Ik heb het over gefermenteerde noten! Zelf ben ik een groot liefhebber van onbewerkte noten, maar ik sta ook zeker open voor spannende alternatieven. Dit breng mij bij Fermentino, dat gefermenteerde noten betekend. Ik vind het leuk om te zien dat het anders kan! De 100% plantaardige gefermenteerde noten zijn er namelijk niet alleen in smeerbare, maar ook in harde vorm, hoe leuk is dat! Fermentino is gemaakt van noten en zaden en zijn namelijk zoals je misschien wel weet een goed alternatief voor dierlijke producten omdat ze veel onverzadigde vetten bevatten en daarnaast vol essentiële macro- en micronutrienten zitten.

Fermentino komt voor in twee soorten: Cicioni en Fermè. Cicioni is gemaakt volgens origineel Italiaans recept van amandelen, cashewnoten, water en zout. Deze heeft een stevige structuur en het product is zacht maar niet romig en heel geschikt om te snijden in plakjes of blokjes. Een paar dagen na het openen van de verpakking kun je dezegefermenteerde noten ook heel goed gebruiken om te schaven, boven je pasta bijvoorbeeld. Fermè gefermenteerde noten zijn er in verschillende varianten en iedere variant heeft zijn eigen specifieke smaak door het gebruik van specerijen of kruiden. Wil je Fermentino zelf proeven? Dat kan, loop dan wel even naar de dichtstbijzijnde Ekoplaza of shop het assortiment online! Vanaf juni komen er meerdere smaken beschikbaar.

Keilekker! Brabantsche vega worstenbroodjes
Het worstenbroodje is met Brabant verbonden als zeehonden met de Waddenzee. In 2016 is het worstenbroodje zelfs toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Unesco. En denk ik aan Brabant, dan denk ik aan worstenbroodjes! Goed nieuws voor alle vega(n) worstenbroodjesliefhebbers binnen en buiten Brabant: het vegetarische worstenbroodje is een feit! Het worstje in dit broodje is gemaakt van plantaardige eiwitten en dus 100% vegan. Waar vele producten tegenwoordig in een vegetarisch of zelfs veganistisch jasje worden gestoken zoals de kroket en de rookworst, is nu ook het worstenbroodje omgetoverd. Ik zal eerlijk zeggen, ik ben oprecht positief verrast door deze vega variant van het klassieke Brabantsche worstenbroodje. Dat deze broodjes met liefde bereid worden door gepassioneerde bakkers, dat proef je! Ben jij nog niet overtuigd, of weet je echt niet meer hoe een worstenbroodje smaakt, dan is het toch echt tijd om te proeven, want dat kan natuurlijk niet. De Brabantsche vegan worstenbroodjes zijn verkrijgbaar bij diverse horecabedrijven, cateraars, delicatessenzaken en verschillende markten in Brabant. Of bestel de broodjes online en ze worden warm afgeleverd bij jou thuis of op kantoor!

The Gardians kruiden x Windowsill Garden met WaterWick
Ik doe mijn best om groene vingers te krijgen, maar op de een of andere manier lijkt het wel of ieder plantje dat ik aanraak het begeeft (al heb ik nog steeds goede hoop voor mijn drie sprietjes die overgebleven zijn van mijn basilicumplant – groei maar kleine plantjes, groei!). Hoe fijn zou het zijn als mijn plantjes voor zichzelf konden zorgen en ik er niet aan hoef te denken wanneer ze water nodig hebben. De oplossing stond een paar dagen geleden ineens voor de deur in de vorm van een Windowsill Garden met kruiden om zelf te planten van The Gardians. Oké dit keer gaat het lukken – you got this! – zei ik hardop tegen mezelf. De WaterWick in de Windowsill Garden zorgt er namelijk voor dat de kruiden water krijgen, wanneer ze dat willen. Wacht, wat? De Windowsill Garden is uitgerust met een WaterWick, het zelfwateringssysteem dat water uit het waterreservoir (onder de kruidenplantjes) haalt door middel van een touwtje. Dit werkt als volgt: zolang het touwtje in het water hangt en dus nooit volledig opgedroogd is, hebben de plantjes toegang tot water, maar staan ze niet constant in een plas water. Dat ik hier nog nooit eerder aan heb gedacht. Hieruit blijkt wel meteen dat ik wel een Windowsill Garden met WaterWick kan gebruiken. Oke dit keer gaat het lukken en blijven de plantjes in leven, ik weet het zeker. Herken jij jezelf ook in dit verhaal? Geef het nog een kans en probeer het zelf. Alles wat je nodig hebt is een Windowsill Garden, plantjes van The Gardians (die dus al van zaadje tot plantje zijn gegroeid) en water. Ik spotte de Windowsill Garden & The Gardians kruiden online, en water heb je als het goed is thuis ;-). Succes!

MyMuesli
Met welk ontbijtje begin jij je dag? Zelf neem ik altijd braaf mijn mason jar mee in de trein om tijdens de drukke ochtendspits in alle rust te genieten van mijn eigen ontbijtfeestje. De ene keer is dat al staande met in de ene hand een lepel en de andere hand de jar, soms zittend. Ik begin de dag de ene keer met yoghurt en muesli, dan weer met overnight oats met heel veel kaneel of met zelfgemaakte cashewparfait met framboos-peercompote. Ontbijtgewoonten zijn voor iedereen anders en daarom is het ook zo fijn dat je bij MyMuesli je eigen muesli kunt samenstellen. Dit doe je door te kiezen uit meer dan 80 ingrediënten, die te mixen en zo jouw unieke persoonlijke smaak muesli te maken. Krijg je bij de gedachte alleen al keuzestress? Dan is een door MyMuesli samengestelde smaak misschien meer voor jou weggelegd. Wat dacht je van de honey & nuts muesli? Of probeer gewoon alle smaken uit het probeerpakket en kies jouw favoriet en bestel deze voortaan heel gemakkelijk online! Mijn favoriet van het moment? Berry-White-Choc-Muesli!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen #45
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #45
Description
Nieuwe food ontdekkingen: Snappers chocolade, Fermentino plantaardige kaas, vegetarische Brabantsche worstenbroodjes van Keilekker, The Gardians & MyMuesli! 
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!