Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: eerlijke bananen van Be Frank, palmolievrije hazelnoot spreads van Mister Kitchen, de nieuwe groentecreaties van Vedgy Kitchen, Honingtomaten® van Looye Kwekers, alcoholvrije bruisende drankjes van Vilarnau en een toffe duurzame tas van Alpro!

Be Frank: een banaan waar niks kroms aan is
Bananen zijn een big business, maar helaas niet voor iedereen. Voormalig Chiquita directeur Franklin Ginus vond dat het anders moest. Tijd voor een echt eerlijke banaan, die een goede zaak is voor alle partijen. Daarom richtte Franklin zijn eigen bananenmerk op. Be Frank is volledig transparant en zorgt voor een eerlijke verdeling voor alle betrokken partijen. Be Frank compenseert daarnaast ook nog eens voor 100% van de milieu- en sociale kosten. We love it! Op het moment zijn er 56 verkooppunten van de bananen. Benieuwd of er een winkel bij jou in de buurt zit? Klik dan hier!

Mister Kitchen’s hazelnoot spreads
De mannen van Mister Kitchen veroveren ons hart keer op keer met hun nieuwe producten. Van pizza bodems tot pindakaas en van een falafel burger tot de allernieuwste hazelnoot spreads! Deze spreads zijn niet alleen ontzettend lekker, maar bevatten ook nog eens geen palmolie en minder suiker! Wij zijn fan! Je kunt de nieuwe spreads krijgen in de smaken; seasalt chocolate, crunchy of de klassieke original!

Vedgy Kitchen
Vedgy Kitchen is het gloednieuwe merk ontstaan uit &samhoud food. De missie van Vedgy Kitchen is om mensen te inspireren om meer groente te eten. De nieuwe groentecreaties zitten namelijk vol met groente! Dit maakt het heel makkelijk om meer groente op je bord te hebben liggen. De producten die wij opgestuurd kregen zijn de vegetarische frikandel met champignons, de cheesy soufflé met bloemkool, de crusty nuggets met aubergine en de aspergeburger. We zijn ontzettend benieuwd naar deze nieuwe producten, we zijn in ieder geval al fan van de vrolijke verpakkingen!

Honingtomaten® van Looye Kwekers
De Honingtomaten® van Looye zijn een ware smaaksensatie! De missie van het bedrijf is simpelweg heerlijke tomaten kweken. Al sinds 1946 is Looye bezig met het kweken van deze smaakvolle tomaten en ze zijn vandaag de dag een van de bekendste merken binnen Nederland, Duitsland en België. Honingtomaten® hebben een honingzoete smaak en zijn lekker in gerechten én als snack. Een heerlijk snoepjes van moeder natuur, waarvan je zonder dat je het door hebt zo een heel bakje eet.

Bruisend alcoholvrij
Wel iets te vieren, maar liever zonder alcohol? Dat is gelukkig geen probleem. Er komen steeds meer alcoholvrije alternatieven op de markt, waaronder de alcoholvrije cava’s van Vilarnau. Door nieuwe technologie kan de wijn vrij van alcohol geproduceerd worden, maar toch de aroma’s van de wijn bewaren. Een top alternatief voor als je geen alcohol drinkt of dit even een keertje wilt laten staan!

Recyclede Alpro tas
Alpro is de steun en toeverlaat van veel vega’s, vegans en mensen die minder zuivel willen nuttigen. Dit keer kregen we een heel bijzonder pakketje van ze! We ontvingen een mooie tas die gemaakt is van oude banners die anders werden weggegooid, super duurzaam dus. De tas was gevuld met Barista Oat, dé havermelk voor heerlijk schuim op cappuccino’s en latte’s. De tas past bij Alpro’s streven naar minder waste, 100% recyclebare verpakkingen én in de toekomst 100% plantaardige verpakkingen. Een top initiatief!

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen het graag!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #71
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #71
Description
In dit artikel delen we onze favoriete vega en vegan ontdekkingen. Lees hier wat wij van deze producten vinden!
Author