...

Raw Food: Chocodelic

door | 28 mei 2015 | Producten, Raw Food, Suikervrij, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Chocodelic_Inca-berries_productshotNa een uitgebreide reeks blog over de Raw Food levensstijl en hoe deze te implementeren in je eigen leven, vertel ik jullie vandaag iets over Chocodelic, mijn eigen bedrijf. Met Chocodelic vind ik inspiratie in het aanbieden van chocolade snacks en producten, geproduceerd met de allerbeste kwaliteit raw food en super food ingrediënten, die de gezondheid bevorderen, en ook nog eens goed smaken. Daarbij zorgen we ervoor dat je ze schuldvrij kunt eten en dat ze redelijk geprijsd zijn. Ik vind het belangrijk om met onze producten er aan bij te dragen de wereld een beetje mooier, beter én lekkerder te maken.

Goed voor de wereld en goed voor onszelf
De ingrediënten van onze chocolade zijn biologisch en duurzaam geproduceerd. Al onze producten zijn vrij van geraffineerde suikers, gluten, zuivel, additieven, smaakstoffen en andere kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn ze gemaakt met echte, rauwe, ongebrande, gefermenteerde cacaobonen. We weten waar onze ingrediënten vandaan komen, want we controleren de cacaobomen met eigen ogen! We kunnen garanderen dat ze duurzaam geteeld zijn, in biologische plantages en liefdevol verzorgd door ervaren en bekwame mensen. Daarom kunnen we met trots zeggen: Chocodelic producten zijn op een verantwoorde manier geproduceerd en veilig om te eten.

Bomvol goede stoffen voor lichaam en geest
Een van de verantwoorde manieren van veilig eten is mijns inziens door goede suikers en vetten toe te voegen. Daarom zijn onze producten zoet gemaakt met zogenaamde ‘langzame suikers’. Deze laten de bloedsuikerspiegel minder snel stijgen, waardoor je minder last hebt van energie- en humeurschommelingen. De zoetstoffen die worden gebruikt zijn: kokosbloesemnectar, kokosbloesemsuiker, agavesiroop en bruine rijststroop. Verder worden er goede en gezonde vetten gebruikt als kokosboter en cacaoboter. En, zoals gezegd, ongeroosterde cacaobonen waardoor de oorspronkelijke mineralen beter bewaard blijven. Een van die mineralen is bijvoorbeeld Magnesium, hetgeen stressverlagend werkt, en sulfur bevordert een gladde huid, glanzend haar en sterke nagels. Tevens bevat de rauwe onbewerkte cacao anti-oxidanten die veroudering tegen gaan. Verder krijg je een opgewekt gevoel door bepaalde aminozuren: Tryptofaan stimuleert de serotonine aanmaak, een stofje dat van invloed is op je stemming, en Anandamide en PEA zorgen voor een euforisch of zelfs verliefd gevoel!

Onze Raw Food lekkernijen
Ons bedrijf Chocodelic opereert als een distributeur, voornamelijk in de Benelux, en een aantal andere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Onze producten worden verkocht en geleverd aan de detailhandel, groothandel, internetwinkels en de food service-industrie. De merken die we verkopen zijn: CHOCOdelic raw chocolate, Ombar, Pulsin’, Rawbite, Beond en Iswari. We zijn zelf producent van de Chocodelic raw chocolate lijn: noten en superfoodbessen gehuld in rauwe chocolade. We hebben de smaken: Goijberries, Incaberries, Mulberries, Almonds en Hazelnuts. Ook maken we rauwe bonbons, zijn we begonnen met de Choco Coco Bonbon en binnenkort komen er drie nieuwe smaken bonbons bij. Verder zullen we aan de CHOCOdelic chocolade lijn nieuwe varianten toevoegen, waarvan een van de nieuwe smaken binnenkort op het 3e Dutch Rawfood Festival in Amsterdam zal worden gelanceerd. Dit leuke informatieve festival dat Chocodelic mede organiseert staat geheel in het teken raw food en super food, met lezingen, workshops, presentaties en een markt gevuld met raw food lekkernijen. Hierover volgende week meer!

Have a Chocodelic week!

Door gastblogger Irene van Herwerden, www.chocodelic.nl

Summary
Raw Food: Chocodelic
Article Name
Raw Food: Chocodelic
Irene van Herwerden
Volg Irene

Irene van Herwerden

Eigenaar en Raw Food-expert at Chocodelic
Irene is de Raw Food-expert van De Hippe Vegetariër. Eind 2008 besloot ze een week lang alleen rauwe voeding te eten, en te kijken wat er zou gebeuren met haar lichamelijke klachten. Dit beviel haar zo goed dat ze nooit meer is gestopt! Beter nog, vanaf dat moment wordt haar leven een groot Raw Food-avontuur en begint ze haar eigen bedrijf: Chocodelic, gespecialiseerd in rauwe chocolade en superfood snacks.
Irene van Herwerden
Volg Irene

Latest posts by Irene van Herwerden (see all)

3 Reacties

 1. Wim

  Fijn Irene, om dit te zien! hug Wim

  Antwoord
 2. hans

  Echt overtuigd van het belang om alleen maar ‘raw’ te eten ben ik nog steeds niet. Dat is vast ook niet je bedoeling geweest maar al je berichten vond ik allemaal erg interessant en een goede aanvulling op wat ik al wist (niet heel veel maar wel het een en ander). Dank in ieder geval voor al die blogberichten hier (en aan Isabel natuurlijk voor de geboden ruimte).
  Een vraag over je chocola: in welk werelddeel liggen de plantages? Is het Afrika of Zuid-Amerika?
  Als ik je repen tegenkom, ga ik er absoluut een kopen en proberen!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dank voor deze leuke reactie Hans! Misschien kan je alvast een kijkje nemen op de website van Chocodelic voor een antwoord op je vraag en ik ga hem ook even doorsturen naar Irene 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt