Print Friendly, PDF & Email

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met: saffraan van Stampers, glutenvrije mix van Boekoeloekoe, kruidenpasta voor Midden-Oosterse kebab van Fairtrade Original, koffiebonen van koffietje.nl, hemp producten van We Love Hemp, en verschillende poeders van Your Superfoods.

Saffraan van Stampers
De meeste kookliefhebbers onder ons kennen saffraan voornamelijk als de kleurmaker voor onder andere het bekende Spaanse gerecht paella. Saffraan wordt traditioneel gebruikt in soepen, sauzen, visgerechten, vleesgerechten, brooddeeg, desserts, thee en melk. Veel mogelijkheden dus! Op de site van Stampers worden veel leuke en inspirerende recepten met saffraan gedeeld die alle mogelijkheden van saffraan laat zien!

Boekoeloekoeburger
Boekoeloekoe is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vier smakelijke vleesvrije burgers maakt. Het is een lekkere, kruidige aanvulling op vele vegetarische recepten. De mix bestaat uit verse ingrediënten en je voegt alleen met geraspte kaas, fijngesneden ui, een beetje melk en olie toe. Dit keer ontvingen wij de glutenvrije mix van Boekoeloekoe, die een ideale uitkomst biedt als je coeliakie hebt of een glutenvrij dieet volgt.

Fairtrade Original
Begin april introduceerde Fairtrade Original een nieuwe kruidenpasta toe aan hun Arabische productlijn bij de Albert Heijn: een kruidenpasta voor kebab. Een heerlijke kruidenpasta die je kan gebruiken als marinade voor bijvoorbeeld tofu of tempeh. De kruidenpasta is gemaakt van plantaardige ingrediënten, en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Nu de zomermaanden in aantocht zijn, is deze marinade een leuke toevoeging tijdens de barbecue, om er een Arabisch tintje aan te geven!

Koffietje.nl
Sinds april 2020 heeft koffietje.nl een nieuw concept: een box met daarin telkens 3 verschillende lokale koffiebranders. Specialty coffee welteverstaan, gebrand voor filter (lichte roast) of espresso (donkerdere roast). De box bestaat uit koffiebonen voor espresso of filterkoffie van 3 verschillende koffiebranderijen met koffie uit Latijns-Amerika. Zo wordt het een echt feestje om thuis van een heerlijk bakkie te genieten tijdens de thuiswerkdagen!

We Love Hemp
Hennepzaad heb je misschien al eens gespot in de supermarktschappen tijdens je boodschappenrondje? Hennep krijgt steeds meer positieve aandacht door zijn gezondheidsvoordelen en daar spelen veel bedrijven op in! Hempstory is hier één van. Dit is een groene conceptstore in het centrum van Amsterdam, die zich richt op de gezonde, duurzame en multifunctionele kant van de hennepplant. Wij mochten onder andere de Gold CBD Oil 5% olie, Hemp Tea Blend en Hemp Protein Powder proberen. Conclusie: het lange termijneffect van de producten kunnen we nog niet meten. Maar het kan zeker geen kwaad om je lichaam te ondersteunen met hennep om je gezondheid een boost te geven!

Your Superfoods
Your Superfoods is een online shop voor biologisch superfood en plantaardige proteïnemixen. Het aanbod omvat 12 mixen met op elkaar afgestemde ingrediënten voor lichaam, immuunsysteem en fitheid. Your Superfoods is opgericht toen Michael Kuech op 24-jarige leeftijd kanker kreeg. De Nederlandse Kristel de Groot ondersteunde hem tijdens zijn herstel met eigen gemaakte mixen. Samen ontwikkelden ze vervolgens voedingsrijke poeders en veganistische eiwitmengsels. Your Superfoods mixen bevatten enkel natuurlijke, onbewerkte ingrediënten en dus geen zoetstoffen, stevia, kunstmatige smaakstoffen, vulstoffen of toevoegingen. Wij ontvingen van Your Superfoods de volgende producten: the starter pack, the antioxidant superfood mix, the immunity superfood mix, the lean green protein mix en the organic superfood mix. De poeders kan je onder andere heel makkelijk verwerken in je havermout, proteïneshake, veggieburger of in een bananenbrood. Check de website Your Super Foodsvoor meer leuke en handige recepten!

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen het graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #86
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #86
Description
Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Dit zijn de leukste nieuwe vegetarische producten!
Author