Print Friendly, PDF & Email

Voor zoete recepten struin ik graag door het blog van Laura’s Bakery, maar tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer hartige lekkernijen op haar site. Het is niet voor niets dat Laura Kieft na twee kookboeken met zoete recepten een geheel hartig bakboek heeft uitgegeven! Ideaal voor de feestelijke decembermaand. Wat dacht je van pesto-roomkaas vlechtbrood of rozemarijn-zeezout noten? Lees hier meer over Het Borrelhapjes Bakboek!

Het Borrelhapjes Bakboek
Op het kantoor van De Hippe Vegetariër maken we dit jaar een uitgebreid kerstdiner. Nadat ik dit mooie bakboek in handen had gekregen, stond ik te springen om de borrelhapjes te verzorgen! Al watertandend bekijk ik de mooie afbeeldingen en verschillende recepten. Ik zie de houten planken met kleine hapjes al helemaal op tafel staan. Hoewel ik Laura Kieft ben gaan volgen voor de heerlijke taarten en vrolijke cakejes, ben ik positief verrast door de hartige twist.

Recepten
In dit boek deelt Laura meer dan 150 verschillende borrelhapjes-recepten. Als je door de inleiding bladert (ja, die is zelfs vier pagina’s lang) heb je algauw door hoe het boek is opgebouwd. Voor elk recept zijn namelijk verschillende variaties beschreven. Zo bedacht Laura bijvoorbeeld vier quiche-recepten en maar liefst tien(!) verschillende soorten bruschetta! Globaal is het boek opgedeeld in drie categorieën: het begint met ‘met oven’, dan komt ‘zonder oven’ en het boek sluit af met ‘sauzen, dips en spreads’. Door deze indeling kom je vrij snel bij het hoofdstuk uit waar je naar op zoek bent. Er zijn redelijk veel vegetarische recepten, maar in veel gerechtjes wordt ook vlees of vis gebruikt. Als je creatief bent, kun je de recepten alsnog prima maken zonder vlees of met een ander ingrediënt als vervanger. Zo heb ik de parmaham bijvoorbeeld achterwege gelaten bij de dadels met MonChou en heb ik gekozen om de quiche met spekjes te maken met de ‘Vegan Reepjes’ van de Albert Heijn.

Lay-out
Als ik naar de voorkant van het boek kijk, krijg ik spontaan zin in een vrijdagmiddagborrel met vrienden. Je ziet op de voorkant popcorn, groentenspiesjes, verschillende dips en zelfgemaakte broodjes. Mmm! Al bladerend door het boek komt naar voren dat de foto’s een belangrijke rol spelen. De afbeeldingen van recepten zijn pagina’s groot, waardoor je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt maken. Door de inleidende tekst van Laura en de afbeeldingen van haar tussen de gerechten, krijgt het boek een persoonlijk tintje. Bij een deel van de recepten is ook beschreven hoe Laura dat recept bedacht heeft of staat er een geinig weetje over het gerecht. Het bakboek eindigt met inspiratie om van deze hapjes een borrelplank, een gezondere borrel, een brunch of een high tea te maken, leuk!

Al met al…
Dit boek is een aanrader voor de decembermaand om op alle feestelijke borrels te shinen met deze originele borrelhapjes. Als je als vegetariër goed bent in improviseren, dan kun je ook de hapjes met vlees of vis helemaal vega maken. Voor veganisten of vegetariërs die het liefst een geheel vegetarisch kookboek gebruiken om te koken, is dit boek minder geschikt. Maar ik kan in ieder geval niet wachten op de reactie van mijn collega’s als het borrelteam een prachtige plank serveert met het kerstdiner!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het Borrelhapjes Bakboek
Laura Kieft
Uitgeverij: Forte Culinair

Summary
Kookboek: Het Borrelhapjes Bakboek
Article Name
Kookboek: Het Borrelhapjes Bakboek
Description
Laura van Laura's Bakery is niet alleen een ster in zoete recepten, maar ook de hartige borrelhapjes zijn een must om te maken. Dat bewijst haar nieuwste kookboek!
Author