Print Friendly, PDF & Email

Gaz Oakley is een 26-jarige chef, auteur en YouTube-bekendheid uit Cardiff. Onder de naam Avant Garde Vegan vind je op zijn website, Instagram en Youtube-kanaal de meest smakelijke veganistische recepten. In zijn nieuwste boek Vegan Party geeft Gaz vegan alternatieven voor bekende traditionele feestgerechten die we allemaal kennen. Denk aan ‘Sint-Jakobsschelpen’, gebarbecuede ‘ribs’ en quiches. Gerechten die tijdens de feestdagen absoluut niet mogen ontbreken! Leer hier meer over dit mooie kookboek!

Vegan Party
Gaz Oakley is een expert op het gebied van gedurfde smaken en structuren, die opvallende hoogstandjes en ongelooflijk lekker eten opleveren. Deze expert heeft zijn kennis en vaardigheden ingezet om het ultieme veganistische kookboek samen te stellen: Vegan Party. Dit kookboek helpt je om buitengewoon feestelijk en veganistisch voedsel te bereiden. Voedsel waar iedereen (zelfs échte carnivoren) blij van worden!

Recepten
In dit boek vind je maar liefst 70 (!) feestelijke gerechten! Deze zijn opgedeeld in 6 categorieën: ‘feestontbijt’, ‘partyhapjes & lichte maaltijden’, ‘hoofdgerechten’, ‘alle extra’s’, ‘restjes’ en ‘nagerechten’. Het is erg mooi om te zien hoe Gaz van alle klassiekers een veganistische versie heeft weten te maken. Dit zal er vast voor zorgen dat er in de toekomst veel vaker veganistische gerechten op de feesttafel zullen belanden. Dit boek is qua boodschap niet alleen goed vanwege de veganistische insteek, ook probeert Gaz met zijn boek voedselverspilling tegen te gaan. Neem maar eens een kijkje in de categorie ‘restjes’.

Lay-out
Een stukje achtergrondinformatie is altijd fijn. Helemaal als je besluit veganistisch te koken. Dit boek begint met een korte inleiding over een aantal veganistische ingrediënten die Gaz zelf vaak gebruikt. Wat is tapiocameel eigenlijk en hoe gebruik je vloeibare rook? Na deze korte introductie volgt een tal van prachtige recepten. Bijna ieder gerecht wordt net zoals de bovenstaande foto’s weergegeven: een overzichtelijke ingrediëntenlijst, het recept en een enorme foto waar je meteen honger van krijgt!

Al met al…
Dit boek is een aanrader voor iedereen die wat vaker veganistisch wilt gaan koken. Met dit boek zet je niet alleen een heerlijke maaltijd op tafel, maar win je ook nog eens je gehele familie voor je. Wat wil je nog meer? Al met al is Vegan Party een kookboek waarvan wij heel erg blij zijn dat wij het in onze boekenkast ligt!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Vegan party
Gaz Oakley
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Summary
Kookboek: Vegan Party
Article Name
Kookboek: Vegan Party
Description
Gaz Oakley geeft in zijn nieuwste boek Vegan Party vegan alternatieven voor bekende traditionele feestgerechten die we allemaal kennen!
Author