Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Faux Gras van GAIA, vegetarische smeerkaas van ERU, plantaardig ijs van Alpro, rosé van AVEC en pompoen hoemoes van MAZA.

Top 5 van deze week:

Faux Gras: van GAIA, gebaseerd op fois gras. Voor sommige mensen is dat luxe en genieten, maar niet zozeer voor de ganzen. Ik ga niet beginnen over wat er allemaal mis is met fois gras, dat lees je hier. Wel wil ik even benadrukken hoe tof het is dat wij deze faux gras onder de aandacht mogen brengen. Hij is 100% plantaardig en diervriendelijk en tevens BIO gecertificeerd! Wat erin zit, lees je hier. Yeeh, allemaal ingrediënten die wij herkennen, daar worden we blij van. Faux gras dus, leuk om tijdens de feestdagen op tafel te zetten, de eenden en ganzen zullen hier ook blij mee zijn! Exclusief te koop bij LIDL.

 

ERU Maasdammer: vegetarische smeerkaas! Wist je dat smeerkaas dus helemaal niet vegetarisch is? Net zoals dat vele andere kaasproducten dat niet zijn. De meeste kazen bevatten dierlijk stremsel. Nu kunnen ook vegetariërs genieten van deze guilty pleasure. ERU heeft er bij deze variant voor gekozen om gebruik te maken van vegetarisch stremsel op basis van plantenextracten (kan dus ook gewoon, yeeh!).

 

 

 

Alpro ijs: 100% plantaardig en 30% minder suikers. Wij probeerden de klassieker: vanille. Maar wacht maar tot je hoort welke smaken nog meer uitgebracht zijn.. spiek hier alvast! Tromgeroffel en een zacht applaus voor: amandel zeezout karamel, hazelnoot-chocolade en kokosnoot. Wij zijn klaar voor deze smaken en ik denk dat we binnenkort een kleine proeverij gaan hebben, op de bank met een dekentje. Kom maar op met die (ijs)kou!

 

 

 

AVEC: met een assortiment aan witte, rosé en rode wijn, is er een fles voor iedere gelegenheid. Heb jij eigenlijk al nagedacht over welke wijnen jij deze kerst op tafel zet? Wij kunnen niet vroeg genoeg beginnen en werden benieuwd naar de N°3 rose, een blend van deze druifsoorten. Hij is helder en heeft een lichte zalmkleur, met rode bessen, witte bloemaroma’s, citrus en een elegante afdronk. Een goede keuze voor bij gegrilde groenten, zoals groene asperges met een citroensaus. Met wie drink jij AVEC de feestdagen?

 

 

 

MAZA: Hoemoes pompoen! MAZA las onze gedachten toen ze Hoemoes Pompoen uitbrachten als de nieuwe smaak van het seizoen! Dit seizoen is het PUMPKIN EVERYTHING: pompoentaart, pompoenpuree, pompoensalade, pompoenijs (oké deze zijn we nog niet tegengekomen) en nu dus ook hoemoes pompoen. Het hoofdingrediënt blijft natuurlijk kikkererwten, maar met 31% komt de pompoen mooi terug. Deze smaak is zoals we van MAZA gewend zijn, lekker smeuïg en smaakvol.

 

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen van De Hippe Vegetariër #35
Article Name
Nieuwe ontdekkingen van De Hippe Vegetariër #35
Description
Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Faux Gras van GAIA, vegetarische smeerkaas van ERU, plantaardig ijs van Alpro, rosé van AVEC en pompoen hoemoes van MAZA.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!