...

Kookboek review: À la minute

door | 2 feb 2021 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Het eerste begrip dat in me opkwam toen ik À la minute  zag, was ‘Julia Child’. Maar dan de lichtere en bewustere versie, want Julia hield wel van die volle Franse gerechten (wat op z’n tijd zeker niet verkeerd is). Het boek straalt de Franse cuisine uit en neemt je mee in die vibe van de traditionele keuken met een vega en soms vegan touch. Een prachtig boek dat voor mij zeker nostalgische gevoelens oproept!

Lay-out
Als je het kookboek openslaat, zie je Mari Maris op een tractor in een groen grasveld. De combinatie van natuur, vintage, het landelijke leven en de uitstraling van Mari zelf maakt het boek onwijs leuk om te lezen en doorheen te bladeren. Mari probeert je door haar foto’s en recepten een verhaal te vertellen over lekker eten op de Franse manier, maar wel met afgemeten porties. Ten opzichte van de traditionele Franse keuken maakt Mari het koken met groente een smakelijk feestje. Door het gebruik van kleurrijke foto’s met een kunstzinnige touch krijg je meteen zin om het kookboek door te bladeren en in de keuken aan de slag te gaan!

Recepten
Het kookboek À la minute begint met een register met recepten gericht op de lunch of de avondmaaltijd. Daarnaast deelt Mari enkele basisrecepten ter aanvulling op de hoofdrecepten, wat de maaltijd nog meer tot een genot maakt. Mari geeft zelf al aan dat er niet veel gekke dingen in het boek staan. Misschien slechts het woord ‘brunoise’; keuken-Frans voor ‘kleine blokjes’. Zij schrijft liever ‘brunoise’ omdat ‘blokje’ vaak wordt gelezen als ‘grove homp’. Zoals ze het zelf zegt: “We koken misschien wel makkelijk en snel, maar daarom hoeft het nog niet lomp!”

Al met al…
À la minute is een verrassend leuk kookboek dat je meeneemt in de Franse keuken. Het heeft een moderne en bewuste vega twist. Er is ook rekening gehouden met veganisten en dat maakt het boek veelzijdig en voor iedereen toepasbaar.

Ben jij benieuwd geworden naar À la minute? Of heb jij dit boek al in je boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

À la minute
Mari Maris
Uitgever: Carrera

Summary
Kookboek review: À la minute
Article Name
Kookboek review: À la minute
Description
Het kookboek À la minute straalt de Franse cuisine uit en neemt je mee in de vibe van de traditionele keuken met een vega en soms vegan twist!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt