...

Indiase keuken: Gebakken paneer

door | 21 jun 2018 | Curry, Kookboeken, Recepten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Vandaag delen we het recept voor gebakken paneer. Paneer is verse Indiase kaas. Dit wordt vaak vlak voor het serveren rauw aan curry’s wordt toegevoegd, omdat hij anders in de saus uit elkaar valt. Dit recept geeft echter een andere lekkere optie! Gebakken paneer is krokant vanbuiten en valt niet uit elkaar, zoals rauwe paneer dat doet. Je kunt paneer kant-en-klaar in de winkel kopen, maar ook zelf maken! Lees hier het recept van The Curry Guy hoe je paneer zelf maakt en vervolgens ook bakt!

Ingrediënten
Voor de paneer
1,5 l volle melk
sap van een citroen

Voor het bakken
1 tl knoflook-gemberpasta
1⁄2 tl chilipoeder
1⁄2 tl garam masala
1 el Griekse yoghurt
200 g paneer, in blokjes
3 el koolzaadolie
zout

Hoe maak je het?
De paneer
Breng 1,5 liter volle melk aan de kook en klop voortdurend, zodat de melk niet overkookt. Zet het vuur lager zodra de melk kookt en laat zachtjes met ongeveer 15 procent inkoken. Haal de pan van het vuur, roer het sap van een citroen erdoor en klop 5 tot 10 minuten om de wrongel van de wei te scheiden.

Wikkel de wrongel strak in een kaasdoek en laat ongeveer 2 uur boven de gootsteen hangen. Vorm de paneer tot een blok waarbij je de resterende wei eruit drukt. Je hebt nu de 200 gram verse paneer die je voor dit recept nodig hebt! Deze is tot wel 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Gebakken paneer
Klop de knoflook-gemberpasta met de specerijen en de yoghurt in een kom. Prik met een vork of cocktailprikker gaatjes in de paneerblokjes zodat de marinade erin kan trekken. Voeg de paneer toe aan de marinade en laat ongeveer 30 minuten staan.

Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot deze begint te borrelen. Haal de paneer uit de marinade en voeg toe aan de hete olie. Bak tot de paneer aan één kant bruin is, draai om en bak de andere kant. Je hoeft alleen twee tegenover elkaar-liggende kanten te bakken om ervoor te zorgen dat de kaas niet in een saus uit elkaar valt. Als je wilt, kun je de paneer echter aan alle kanten bakken (het ziet er gewoon mooier uit).

Laat de paneer op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken en zet tot gebruik apart.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Good Cook B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813

Summary
The Curry Guy: Gebakken paneer
Article Name
The Curry Guy: Gebakken paneer
Description
Dit is het recept van The Curry Guy voor gebakken paneer. Paneer is verse Indiase kaas. Dit wordt vaak vlak voor het serveren rauw aan curry’s wordt toegevoegd, omdat hij anders in de saus uit elkaar valt. Gebakken paneer is krokant vanbuiten en valt niet uit elkaar, zoals rauwe paneer dat doet.
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt