Jacinta Bokma is gezonde bourgondiër in hart en nieren. Met haar nieuwe kookboek De Gezonde Bourgondiër bewijst ze dat je ook plantaardig en gezond bourgondisch kunt eten. Haar recepten zijn dan ook makkelijk, overheerlijk en culinair verantwoord. Zo ook deze rommelige pavlova!
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
200 g bramen, bosbessen en frambozen
250 ml crème fraîche
2 meringues of meerdere schuimpjes
optioneel: gedroogde frambozen (uit pak muesli of cornflakes)
Pistache-dragonsiroop
paar takjes dragon
2 el pistache- of andere notenolie
3 el honing
Bereidingswijze
1. Wrijf de ingrediënten voor de siroop heel fijn in de vijzel. Meng met de honing en zet weg.
2. Vorm met 2 eetlepels quenelles (ei-achtige vorm) van de crème fraîche, voor ieder bordje één. Of smeer de crème fraîche in een ronde vorm gewoon uit met een lepel.
3. Leg het fruit er speels op en naast. Lepel er wat pistache-dragonsiroop over. Breek de meringue er ook bij, verdeel eroverheen en ernaast. Verpulver de frambozen en strooi het poeder er ook bij.
Variatie
1. Pistache-rozemarijnsiroop: als je geen dragon hebt, zijn jonge rozemarijnnaaldjes ook geschikt.
2. Strooi extra caramelcrisp van Haagse Hopjes over de quenelles: Maal 10 hopjes fijn in de vijzel of koffiemolen – een echte oude doet het ook perfect.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
De Gezonde Bourgondiër
Jacinta Bokma
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046824184
Prijs: €22,99
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
200 g bramen, bosbessen en frambozen
250 ml crème fraîche
2 meringues of meerdere schuimpjes
optioneel: gedroogde frambozen (uit pak muesli of cornflakes)
Pistache-dragonsiroop
paar takjes dragon
2 el pistache- of andere notenolie
3 el honing
Bereidingswijze
1. Wrijf de ingrediënten voor de siroop heel fijn in de vijzel. Meng met de honing en zet weg.
2. Vorm met 2 eetlepels quenelles (ei-achtige vorm) van de crème fraîche, voor ieder bordje één. Of smeer de crème fraîche in een ronde vorm gewoon uit met een lepel.
3. Leg het fruit er speels op en naast. Lepel er wat pistache-dragonsiroop over. Breek de meringue er ook bij, verdeel eroverheen en ernaast. Verpulver de frambozen en strooi het poeder er ook bij.
Variatie
1. Pistache-rozemarijnsiroop: als je geen dragon hebt, zijn jonge rozemarijnnaaldjes ook geschikt.
2. Strooi extra caramelcrisp van Haagse Hopjes over de quenelles: Maal 10 hopjes fijn in de vijzel of koffiemolen – een echte oude doet het ook perfect.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
De Gezonde Bourgondiër
Jacinta Bokma
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046824184
Prijs: €22,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.