...

REVIEW: De plantaardige Indiase keuken

door | 27 sep 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Indiaas eten heeft de reputatie intimiderend en ingewikkeld te zijn. In het kookboek De plantaardige Indiase keuken laten Amit en Daniëlle Choudhary zien dat dit allemaal reuze meevalt! Wij zijn niet alleen fan van de Indiase keuken vanwege de aantrekkelijke geuren en kleuren, maar ook omdat het typische Indiase dieet grotendeels al van oorsprong plantaardig is! In dit kookboek vind je de populairste plantaardige recepten uit het Indiase familiearchief van Amit.

Inhoud en structuur
Dit kookboek ‘De plantaardige Indiase keuken’ bevat 70 volledig plantaardige recepten. Amit en Daniëlle nemen je in de eerste zes hoofdstukken mee in wat kennis over (het ontstaan van) de Indiase keuken en geven tips over hoe je als een echte Indiër leert eten. Een originele toevoeging aan dit kookboek vinden wij: ‘Onze Indiase voorraadkast’. In dit hoofdstuk noemen de auteurs een aantal basisproducten in overzichtelijke categorieën en zo nemen ze ons direct mee in hun eigen voorraadkast, ontzettend leuk! Wanneer je deze producten in huis hebt kun je al een groot deel van de Indiase gerechten bereiden.

Voordat de recepten in dit kookboek aan bod komen zijn er twee hoofdstukken toegewijd aan een aantal keukentools die veel worden gebruik in de recepten en wat tips & tricks om te beginnen met koken. De recepten zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken; Ontbijt & lunch, Veg curry’s, Bonen & Linzen, Rijstgerechten & Indiase broden, Bijgerechten en Sweets & Snacks. Het kookboek sluit af met een dankwoord en een bijzonder hoofdstuk die toelichting geeft over het “Jiven Project”, een organisatie die zich inzet om kinderen en jongeren in India de kans te geven op een beter leven. Met het aanschaffen van dit kookboek steun je dan ook de toekomstige projecten van Amit en Daniëlle in India. Beter kan niet toch?

Lay-out
De frisse opmaak van dit kookboek zorgt ervoor dat de mooie foto’s van de kleurrijke gerechten er echt uitspringen. De ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van de gerechten staan op een overzichtelijke pagina en worden aangevuld met een korte beschrijving over het gerecht en de benodigde keukentools. De vormgeving van de receptfotografie past goed bij de rest van de lay-out van het kookboek.

Recepten
In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten kruiden en soms bijzondere ingrediënten. Gelukkig hebben Amit en Daniëlle hun best gedaan deze te vertalen naar een ingrediëntenlijst die voor een groot deel in de Nederlandse supermarkt te verkrijgen is. Het kookboek bevat ontzettend veel variatie in de recepten, spinaziecurry, knoflook naan, zoete Indiase snacks en kokos chutney, dit boek heeft het allemaal! En zoals we al eerder hebben vermeld, de recepten zijn allemaal volledig plantaardig dus geschikt voor vega’s en vegans!

Al met al…
Dit kleurrijke kookboek vol plantaardige recepten uit een Indiaas familiearchief laat je kennis maken met de Indiase cultuur. Dit boek is geschikt voor kookfanaten die beginnend zijn of al meer ervaring hebben met het bereiden van Indiase gerechten. De recepten zijn duidelijk en zeer geschikt voor een beginnende kok, en daarnaast ontzettend lekker!

Heb jij het boek ‘De plantaardige Indiase keuken’ al in huis? Laat ons weten wat je ervan vind in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

De plantaardige Indiase keuken
Amit & Danielle Choudhary
€26,95
ISBN 9789090362762

Kookboek: De plantaardige Indiase keuken

 

Summary
REVIEW: De plantaardige Indiase keuken
Article Name
REVIEW: De plantaardige Indiase keuken
Description
In het kookboek 'De plantaardige Indiase keuken' vind je maar liefst 70 recepten uit het familiearchief van Amit en Daniëlle Choudhary.
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Schep (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt