...

Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog

door | 9 mei 2017 | Flexitarisch, Gezondheid, Kookboeken, Sport, Vegan, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

12,5 jaar schitterde Ellen Hoog als Nederlandse hockeydame. De zenuwslopende Olympische finale tegen Groot-Brittannië zomer staat nog vers in ons geheugen. Vlak na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kondigt Ellen aan te gaan stoppen als international voor Oranje. Toch komt ze in oktober nog met een toegift in de vorm van een prachtig kookboek genaamd ‘Grenzeloos Gezond’. De gedachte van Ellen achter dit boek gaat over het behouden van een gezonde levensstijl, zelfs wanneer je op reis bent. Wij doen er een boekje over open!

Wereldse keukens
Een carrière als tophockeyster brengt je op vele plekken in de wereld. De recepten in Ellen ’s boek zijn gecategoriseerd op alle plekken waar ze is geweest tijdens haar carrière als tophockeyster. Argentinië, Zuid-Afrika, China, Engeland, Ibiza en de Verenigde Staten komen aan bod. Als hockeyster ga je niet alleen op pad, zo vertelt Ellen in haar boek hoe ze gemakkelijk en voor haar hele team Australische bietenburgers maakt. Bij het lezen van het boek, is deze uitdaging natuurlijk aan jou! Ze bespreekt ook haar trip door de United States met haar verloofde. In Amerika heeft ze de cale smoothie ontdekt: ideaal voor tijdens het reizen. Deze ontbijtsmoothie bevat veel vitamine C en rauwe boerenkool. Voor sporters is herstel minstens zo belangrijk als het trainen zelf. Je leest dus ook regelmatig hoe je eiwitrijke delicatessen in elkaar flanst, bijvoorbeeld de late night protein bowl.

Wat Ellen zoal beweegt
Je wordt niet alleen reislustig van het boek, je krijgt ook zin in een pittige work-out! Ellen Hoog zou Ellen Hoog niet zijn zonder haar gezonde verslaving met ons te delen: sport. Ze bespreekt in haar boek 36 sport-oefeningen die je op iedere locatie kan uitvoeren. De oefeningen variëren van karakter: van outdoor kracht tot functionele conditietraining. Tot slot geeft ze nog tips hoe je bepaalde work-outs kan combineren voor een beter resultaat.

Bijzonder aan het boek is het dikke papier en de prachtige foto’s. De foodfoto’s zijn echt een feestje en de sportplaatjes stralen veel energie uit. In ‘Grenzeloos Gezond’ laat Ellen zien hoe je kan genieten op vakantie maar wel op een verantwoorde manier. Het boek bladert erg makkelijk door en de kleine anekdotes bij de recepten over bijvoorbeeeld overwinningstraktaties na een toernooi maken je vaak aan het grinniken.

Ga je binnenkort op reis maar wil je wel een beetje in balans blijven? Spit dan in ieder geval ‘Grenzeloos Gezond’ door ter voorbereiding. Ellen schotelt namelijk een tal aan vegetarische tussendoortjes voor die je gaan helpen het wachten te overbruggen (geen zorgen want volgens Ellen is het meenemen van een verzameling Tupperware-bakjes gewoon oké). Vergeet ook niet je benen te strekken in het gangpad als je de zee overvliegt want ook dát hoort bij een grenzeloos gezonde reis.

Grenzeloos Gezond
Ellen Hoog
Overamstel uitgevers
ISBN 978 90 488 35133
€19,99

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

 

Summary
Kookboek recensie: Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog
Article Name
Kookboek recensie: Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog
Description
Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog is een prachtig kookboek over het behouden van een gezonde levensstijl tijdens het reizen, inclusief leuke work-outs!
Author
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Lisan Ganzevles

Kookboek-recensent at De Hippe Vegetariër
Lisan is een sportieve, energieke communicatiestudente én fijnproever. Van lekker eten wordt Lisan erg blij. Ze gelooft in een balans tussen genieten en het behouden van een gezonde levensstijl. Haar boekenkast staat dan ook vol met (kook)boeken over gelukkig en bewust leven. Lisan vindt het leuk om inspiratie & een positieve insteek uit een kookboek te halen, vandaar dat ze de kookboek-recensent van De Hippe Vegetariër is!
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Latest posts by Lisan Ganzevles (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt