...

Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen

door | 17 jan 2019 | Kookboeken, linzen, Lunch, Recepten, rode biet, rucola, wortels, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het weer tijd om wat vitamientjes in ons te stoppen. Deze voedzame en kleurrijke salade is een goed begin van jouw 2019!

Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram rucola
2 rode bieten
4 wortels
1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
360 gram linzen
1 appel, in blokjes gesneden
2 el pompoenpitten
2 el baharat
Scheutje olijfolie, citroensap of appelciderazijn als dressing
Snuf zout

Bereiding
1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
2. Snijd de bieten in partjes, de wortels in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes (géén van deze groenten hoef je te schillen; wassen is wel aan te raden). Bestrooi met de baharat, zout en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 35 minuten in de oven.
3. Leg ondertussen de rucola op de borden en verdeel de linzen, appel en pompoenpitten erover. Verdeel de gegrilde groente over de sla en besprenkel met olijfolie, citroensap of appelciderazijn. Geniet!

Alternatieven
Geen olie? Gebruik water of bouillon, in ruime hoeveelheden zodat de groenten wel goed gaar worden. Bij de dressing kun je de olie gewoon weglaten. Dat is net zo lekker.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

Summary
Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen
Article Name
Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen
Description
Vandaag delen wij een recept uit 'Groenten van Roos'. Een kookboek vol tips en tricks voor een snel, gezond en makkelijk recept.
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

3 Reacties

  1. Annemarie

    Heb deze al zo lang geleden opgeslagen. Vanavond eindelijk maken!

    Antwoord
  2. Els Broeders

    Ik heb het recept gemaakt en het was super lekker en gezond. Dit ga ik meer maken.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Els, wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over het recept 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt