...

Groenten van Roos: veggie bowl met prei, champignons, spinazie

door | 17 jan 2019 | Kookboeken, linzen, Lunch, paddenstoelen, prei, Recepten, Snel klaar, spinazie

Print Friendly, PDF & Email

De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Voor de veggie lovers onder ons: deze heerlijke veggie bowl bomvol groenten is ideaal als lunch- of avondgerecht. Vandaag delen we het recept!

Ingrediënten
Voor 1 persoon
100 gram pandanrijst
50 gram linzen, gekookt
1 prei
125 gram champignons
½ appel, in blokjes gesneden
1 el kerrie
50 gram spinazie
1 el tahin
3 el sojayoghurt
½ tl knoflookpoeder
sap van ½ citroen
snuf zout
olijfolie

Bereiding
1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Verhit ondertussen de olie in de pan, snijd de champignons en bak deze gedurende 5 minuten.
3. Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden, was hem, snijd in reepjes en voeg samen met de appel toe aan de champignons. Bak nog 5 minuten.
4. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verwarm ook de linzen even mee. Breng op smaak met zout.
5. Maak ondertussen de tahin-dressing door de tahin te mengen met sojayoghurt, knoflookpoeder, sap van ½ citroen en een snufje zout.
6. Serveer de rijst met de groenten, linzen en de tahin-dressing.

Alternatieven
Geen olie? Bak in een keramische koekenpan zodat je geen olie hoeft te gebruiken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

Summary
Groenten van Roos: veggie bowl met prei, champignons, spinazie
Article Name
Groenten van Roos: veggie bowl met prei, champignons, spinazie
Description
Vandaag delen wij een recept uit 'Groenten van Roos'. Een kookboek vol tips en tricks voor een snel, gezond en makkelijk recept.
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

2 Reacties

  1. G.B.

    Ik had me verheugd op dit recept maar het viel behoorlijk tegen. Volgens mij moet het 1 theelepel kerrie zijn want met 1 eetlepel proef je alleen maar kerrie. Er staat ook niet in wanneer je de kerrie moet toevoegen. Dit recept krijgt een herkansing maar dan gebruik ik 1 theelepel kerrie.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi G.B. wat jammer om te horen dat het recept is tegengevallen! Wij hebben het recept overgenomen uit het kookboek Groenten van Roos waar er inderdaad 1 eetlepel staat aangegeven. Over smaak valt altijd te twisten maar als 1 theelepel kerrie beter smaakt, dan zou ik dit zeker aanhouden. Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt