...

Indiase keuken: Naanbrood

door | 28 jun 2018 | Brood, Kookboeken, Recepten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Vandaag delen we het recept van The Curry Guy voor naanbrood! Je kan naans natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is veel lekkerder. Je bakt ze gewoon in de pan!

Ingrediënten
Voor 8 tot 10 personen
900 g bloem, plus extra om te bestuiven
1 afgestreken el zout
2 el bakpoeder
300 ml volle melk
1 zakje gedroogde gist à 7 g
2 el suiker
3 eieren
270 g Griekse yoghurt
plantaardige olie, om in te vetten
3 el gesmolten ghee
nigellazaad (o.a. toko), om te bestrooien

Hoe maak je het?
Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom. Verhit de melk in een pannetje op het fornuis tot de melk lauw is. Schenk de melk in een kan, voeg de gist en de suiker toe en klop door elkaar. Laat afgedekt met een doek 20 minuten op een warme plek staan. De melk moet meteen gaan schuimen. Zo niet, dan is dat geen probleem: je naans zullen alsnog rijzen.

Klop de eieren door de yoghurt. Schenk het melkmengsel en het yoghurtmengsel bij de bloem en meng alles door elkaar.

Leg het deeg op een werkvlak en kneed 10 minuten tot een zachte, iets kleverige bal is ontstaan. Bestrijk de binnenkant van de kom met wat plantaardige olie en leg het deeg terug in de kom. Laat afgedekt minimaal 1 uur of maximaal 24 uur rijzen. Als je het deeg lang laat rijzen, krijg je een lekkere zuurdesem.

Neem een stukje deeg ter grootte van een tennisbal van het gerezen deeg. Rol het balletje op een licht met bloem bestoven werkvlak met je handen of een deegroller uit tot een ronde of druppelvormige lap van 5 mm dik. Klop de overtollige bloem eraf.

Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en leg de naan erin. Deze gaat aan de onderkant garen en daarna aan de bovenkant borrelen. Controleer de onderkant regelmatig om te voorkomen dat hij verbrandt. Als de naan te donker wordt, draai hem dan om zodat ook de andere kant lichtbruin wordt. Na 3 tot 5 minuten is de naan gaar.

Leg de gebakken naan op een bord, bestrijk met wat ghee en bestrooi met nigellazaad. Houd warm terwijl je de rest van het deeg op dezelfde manier bakt.

Optioneel: Dit recept is voor luchtige, licht gebruinde naans. Als je naans met een geroosterd effect wilt, leg de gebakken naans dan een minuut of langer onder een hete grill.

Benieuwd geworden naar dit boek? Of heb je dit recept gemaakt? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Good Cook B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813

Summary
Indiase keuken: Naanbrood
Article Name
Indiase keuken: Naanbrood
Description
Vandaag delen we het recept uit The Curry Guy voor naanbrood. Je bakt ze gewoon in de pan. Dit Indiase gerecht maak je zo!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt