...

Kookboek: Eet, reset, heal

door | 10 apr 2019 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en lekker sluiten elkaar niet uit. Dat bewijst Gwyneth Paltrow weer met haar nieuwe kookboek Eet, reset, heal. De actrice schreef eerder de kookboeken It’s All EasyIt’s All Good en My Father’s Daughter. In haar gloednieuwe kookboek voldoen al haar recepten aan de basisprincipes van clean eating. Meer dan 100 recepten met heerlijk eten om herstellen, resetten en terug in balans te komen.

Eet, reset, heal
Wat denk je bij het concept ‘clean eating’? Veel mensen denken alleen aan boerenkool, havermelk, kelppoeder en tarwegras. Volgens Gwyneth is het begrijpelijk waarom er doorgaans zo over clean eating wordt gedacht. Bij veel detoxkuren eet je een tijdlang bepaalde ingrediënten niet meer. Bij de meesten kuren zijn dat de bewerkte producten, suikers, gluten, zuivel, rood vlees, soja, pinda’s, nachtschaden, alcohol en cafeïne. Deze voedingsmiddelen worden doorgaans geassocieerd met onstekingsreacties en spijsverteringsproblemen. Ook wel ‘toxische triggers’. Voor Eet, reset, heal is Gwyneth de uitdaging aangegaan om alle basisprincipes te volgen van clean eating, maar wel te koken vol smaak en in de stijl van comfort food.

Recepten
Dit kookboek heeft twee regels. Regel één: alles moet lekker smaken. Regel twee: alles moet aan clean eating voldoen. Het eerste gedeelte van Eet, reset, heal bestaat uit de recepten. Hierin wordt het punt suikervrij ontbijten aangestipt, een festijn van suiker en lege calorieën brengt alleen maar een hoge piek in het begin met vervolgens een enorme dip. Voedzame ontbijtrecepten zoals zwarte rijstpudding met kokosmelk en mango of chocolade-chiapudding worden aantrekkelijk gepresenteerd. In het begin van het kookboek zie je bepaalde ingrediënten die dus niet in het clean eating patroon thuishoren. Dan spreek je over alcohol, bewerkte producten en suikers, cafeïne, gluten, nachtschaden, pinda’s, rood vlees, soja en zuivel. Daarvoor in de plaats vind je producten zoals glutenvrije pasta van kikkererwten, linzen of zilvervliesrijst. Of suikervrije kimchi (bijvoorbeeld wildbrine), die de smaak heeft van gewone kimchi maar dan zonder toegevoegde suiker.

In deel twee van het kookboek vind je ‘healing cleanses’. In dit deel volgen er interviews met zes deskundigen die Gwyneth inspireerden, elk op hun eigen vakgebied en met als rode draad dat ze eten zien als een manier om onze gezondheid te verbeteren

Lay-out
Een verfrissend kookboek om doorheen te bladeren. Je krijgt er een echte Californische vibe van door de vrolijke gele kleur die in het kookboek is gebruikt. Door de foto’s is het een fijn kookboek om bij de recepten door te lezen. Omdat Eet, reset, heal uit twee delen bestaat, word je getriggerd om meteen door heel het boek heen te gaan. Persoonlijk vond ik dat een leukere afwisseling dan alleen maar de recepten die je doorgaans in kookboeken vindt.

Al met al..
In de mood voor een detox? Dan zou ik zeker dit boek aanraden. Het helpt je om op een gezonde manier jouw lichaam fysiek en mentaal een switch geven. Het boek staat vol gezonde maar ook lekkere recepten die je niet gaan vervelen!

Benieuwd geworden naar Eet, reset, heal of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Eet, reset, heal
Gwyneth Paltrow
ISBN: 9789021572376

Summary
Kookboek: Eet, reset, heal
Article Name
Kookboek: Eet, reset, heal
Description
Eet, reset, heal. In Gwyneth Paltrow haar gloednieuwe kookboek voldoen al haar recepten aan de basispricipes van clean eating. Met meer dan 100 recepten!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt