...

Kookboek: Puur Zoet

door | 9 mei 2018 | Glutenvrij, Kookboeken, Ontbijt, Snack, Suikervrij, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten? Dan komt hier de oplossing: in Puur Zoet staan verschillende recepten met pure, voedzame ingrediënten voor de meest lekkere zoete baksels, zonder te veel gedoe en met toegankelijke ingrediënten. Puur Zoet bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn, YUM! Om je verder op weg te helpen, staat het boek ook vol baktips en informatie om bepaalde ingrediënten te vervangen, zodat de recepten aansluiten op jouw voedingspatroon.

Mariette van Tuyl
Mariette weet als geen ander hoe gezonde baksels ook écht lekker kunnen zijn. Ze is de oprichter van de populaire blog Zoeterecepten.nl, waar zij wekelijks haar gezonde én zondige zoete recepten met ons deelt. Volgens haar zit het ‘m in de balans. In Puur Zoet is taart naast enkel en alleen een guilty pleasure, ook een voedzaam feestje is voor iedereen!

Van zondigen naar gezondigen
Puur Zoet laat je kennis maken met een paar kleine aanpassingen in bestaande recepten om het een stuk gezonder te maken. In veel recepten wordt namelijk te veel suiker of vet toegevoegd, puur omdat men het gewend is. Hierdoor valt het niet meer op hoe extreem we met die suikerpot schudden. De recepten in het boek bevatten minder suiker, vet, room en meer voedzame ingrediënten dan gebruikelijk. Het staat je natuurlijk vrij om hiermee te experimenteren. Voor je aan de slag gaat met een van de recepten, staat er aan het begin van het boek het hoofdstuk Kitchen Essentials. Hierin laat Mariette zien wat zij standaard in haar voorraadkast heeft staan. Het is handig om dit als basis te nemen en er naar eigen wens op los te variëren.

Recepten
In Puur Zoet staan er 80 makkelijke lactose- en glutenvrije zoete recepten. Ook zijn er een groot aantal vegan. De baksels in Puur Zoet bestaan allemaal uit puur natuurlijke ingrediënten, zonder geraffineerde suikers en andere onnodige troep. De recepten zijn overigens gemakkelijk te maken. Daar zijn we natuurlijk ook blij mee! Zo heb ik laatst het bananenkwark bolletje gemaakt, heerlijk luchtig, fris én zoet zonder troep. Echt smullen geblazen! Dankzij de praktische beschrijving van het recept, de ingrediëntenlijst en de aanvullende baktips, zijn de recepten goed na te maken. Van zoete ontbijtcakes tot gezonde eiwitrijke tussendoortjes en van koekjes tjokvol speculaaskruiden tot aan de meest feestelijke en frisse kwarktaarten.

Lay-out
Puur Zoet heeft, zoals de titel al doet vermoeden, een mierzoete, roze vormgeving vol prachtige foto’s van taarten, koeken, cakes en tussendoortjes. De uitwerking van de recepten zijn heel overzichtelijk en helder uitgewerkt. De foto’s in het boek zijn ontzettend vrolijk, feestelijk en kleurrijk.

Al met al…
Is Puur Zoet een mierzoet, feestelijk bakboek vol inspirerende recepten van de meest creatieve taarten, koekjes tot aan cakes – allemaal tjokvol gezonde ingrediënten. Je schuldig voelen na één of twee koeken hoeft dus niet meer. Een pareltje voor in de boekenkast. Met name voor zoetekauwen, vegans, fitgirls én levensgenieters! Wellicht iets voor jou? 😉

Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462501935
Prijs: €24,99

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Kookboek: Puur Zoet
Article Name
Kookboek: Puur Zoet
Description
Ben jij ook een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd óók op je gezondheid letten? Dan komt hier de oplossing: In Puur Zoet staan verschillende recepten met pure, voedzame ingrediënten voor de meest lekkere zoete baksels, zonder te veel gedoe én met toegankelijke ingrediënten.
Author
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt