...

Kookboek recensie: Green Kitchen at Home

door | 22 nov 2017 | Kookboeken, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

De Green Kitchen at Home, geschreven door David Frenkiel en Luise Vindahl, is een pareltje voor in je boekenkast. Het boek is ook niet voor niets verkozen tot Kookboek van het jaar 2017! Het laat namelijk zien dat vegetarisch eten alles behalve saai is. Het staat staat vol smaakvolle, vegetarische recepten voor doordeweekse dagen maar ook voor de weekenden en feestdagen. Bovendien is het gericht op zowel gezins- als op 2 of 3 pans gerechten. De recepten en foto’s zijn karakteristiek en verre van standaard. Inspiratie nodig voor vegetarische ontbijtjes, recepten voor doordeweekse dagen, spreads, lunches, bijgerechten, desserts? Green Kitchen at home is by far een aanrader.

David Frenkiel en Luise Vindahl
David en Luise noemen zichzelf ‘self-taught cookbook autors en foodbloggers. Hun boeken en foodblogs zijn prachtig vormgegeven. Beiden hechten veel waarden aan een gezonde, vegetarische leefstijl, maar houden ook zeker van genieten. David is diegene die dol is op zoetigheid, vandaar hij meestal de zoete baksels  voor zijn rekening neemt. Luise levert onder andere de gezonde culinaire inspiratie. Hun vegetarische voedingsleefstijl bestaat met name uit volkoren granen, groeten, fruit, zaden, bonen, linzen en eieren. Binnen deze lifestyle hechten ze tevens veel waarden aan regelmatige lichaamsbeweging, seizoensgebonden eten en een gezond portie genieten!

Seizoengebonden
David en Luise vinden het belangrijk dat er geen strenge regels worden gehanteerd wat betreft voeding. Voeding moet volgens hen ook gezond zijn voor de geest, dus push jezelf niet te veel. Want ook Luise, is net als velen, fan van chocolade en zoete baksels en kan daar onbezorgd van genieten. Het gaat om de balans tussen een gezond eetpatroon en genieten. Bovendien speelt afwisseling in het eten van rauwe groenten, gekookte groenten een belangrijke rol. Ook de granen zoals boekweit, havermeel en speltmeel wisselen ze zoveel mogelijk met het seizoen mee. Afwisseling en balans is dus key binnen een gezonde en vegetarische lifestyle!

Groente en fruit als hoofdrol in de recepten
In het kookboek The Green Kitchen at home, spelen groenten en fruit de hoofdrol. De recepten die worden beschreven zijn 100% vegetarisch. Er staan tevens veganistische recepten in, of recepten die makkelijk te veganizen zijn, maar er wordt in de meeste recepten wel kaas, eieren en zuivelproducten gebruikt. De recepten in het boek zijn afgestemd op de seizoenen en per recept wordt aangegeven welke groenten er in dat seizoen op hun best zijn, en in welke gerechten ze het beste tot hun recht komen. Het bijzondere aan de beschrijving van de recepten is dat David en Luise hun persoonlijke verhalen delen, waardoor het boek echtheid en een persoonlijkheid krijgt. Deze persoonlijke verhalen zijn voor de meeste mensen heel herkenbaar. Bijvoorbeeld voor het bedenken van vegetarische recepten voor kinderen, voor drukke doordeweekse dagen, of voor een diner voor vrienden in het weekenden. Een praktisch en tegelijkertijd feestelijk kookboek in één.

Prachtig hè?

Layout
Mede dankzij de achtergrond van David Frenkiel in de grafische ontwerp heeft het boek een zeer aantrekkelijke en persoonlijke uitstraling. Overall is het boek een heerlijkheid om te zien, maar los van de foto’s is de indeling van de recepten ook logische opgebouwd. De foto’s zijn persoonlijk omdat ze beeld van hun eigen gezinsleven en recepten erin hebben verwerkt. Dit geeft het boek een ‘echte’ en ‘rauwe’ uitstraling. Naast de super kwaliteit van de fotografie van het boek en de indeling van de recepten zijn ook de afmetingen van de ingrediënten in de recept omschrijvingen beknopt. Dus bij het namaken van de recepten kan er, als je de stappen in het boek volgt, vrij weinig misgaan.

Conclusie
The Green Kitchen is een fantastisch vegetarisch kookboek voor gezinnen, beginnende vegetariërs, doorgewinterde vegetariërs, flexitariërs, veganisten, en voor iedereen die van heerlijk eten houdt! De seizoensgebonden recepten, die afgestemd zijn op de verschillende tijdsmomenten, laten zien dat groenten wel degelijk een hoofdrol in gerechten kunnen spelen, en dat vlees totaal geen gemis hoeft te zijn.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Summary
Kookboek recensie: Green kitchen at home
Article Name
Kookboek recensie: Green kitchen at home
Description
De green Kitchen at home is een pareltje voor in je boekenkast! Het kookboek, geschreven door David Frenkiel en Luise Vindahl, staat vol smaakvolle, vegetarische recepten.
Author
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt