...

Kookboek review: BISH BASH BOSH!

door | 5 mei 2020 | Kookboeken, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Door The Times worden ze ook wel de vegan Jamie Olivers genoemd en hun eerste veganistische kookboek BOSH! was een groot succes. Jonge Auteurs Henry Firth en Ian Teasby komen nu met nog een kookboek vol veganistische recepten. Aan comfort en smaak ontbreekt het niet, aan dierlijke producten wel. Henry en Ian willen met creatieve recepten laten zien dat dit heel goed mogelijk is in hun nieuwste kookboek: BISH BASH BOSH!

BISH BASH BOSH!
Het verhaal van Henry & Ian en het ontstaan van BOSH! is eigenlijk best bijzonder. De goede vrienden schrijven dat zij vijf jaar geleden samenwerkten aan het runnen van een tech start-up. Verschillende factoren in dit proces zorgden ervoor dat zij niet helemaal happy waren met wat zij deden. Na in deze periode allebei een switch gemaakt te hebben naar een plantaardig dieet, merkten zij dat ze zich veel beter voelden. Dit heeft ertoe geleid dat ze samen een compleet andere weg ingeslagen zijn. Nu zetten zij zich volledig in om plantaardig eten toegankelijk te maken voor iedereen, en halen hier ontzettend veel voldoening uit. Als dat niet inspirerend is!

Lay-out
Zelf vind ik dat de vormgeving van dit boek, met felgroene kaft, al meteen opvalt. Ik denk vooral dat het ook de mannelijke veganistische chefs in spé aanspreekt. Dat is iets waar we in de wereld van plantaardige voeding zeker nog meer van willen zien. Het oogt stoer, modern en hip. Verder is de vormgeving aan de binnenkant heel rechttoe rechtaan. De recepten zijn overzichtelijk en de afbeeldingen van de gerechten vullen een hele pagina, en soms wel twee. Ik snap ook wel waar de vergelijking met Jamie Oliver vandaan komt, door het boek heen ligt er veel nadruk op sfeerimpressies van de ingrediënten. Ook de mannen zelf komen meermaals in beeld, dat geeft dit boek zijn gezelligheid en karakter.

Recepten
De recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo is er een hoofdstuk voor snel klaar, grote porties, feestdiners, voor erbij & om te delen, groenten, desserts en ontbijt. Over het algemeen zijn de recepten simpel en makkelijk om te maken. Het betreft vooral veel snelle en vullende maaltijden. De term comfort food is hier goed op zijn plaats. Natuurlijk wil het oog wil ook wat, en dat krijgt het. Veel van de gerechten zijn namelijk ook goed voor te schotelen tijdens een etentje. Een paar gevarieerde voorbeelden van recepten zijn zoete aardappel tikka masala, Shepherd’s pie, pittige Thaise salade en bananenbrood-donuts.

Al met al
Dit kookboek bevat toegankelijke recepten die ook gewaardeerd zullen worden door mensen die graag kennis willen maken met vegan of vegetarisch eten. Als jij graag wat vaker een voedzame plantaardige maaltijd wil maken, dan is dit boek zeker een aanrader!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

BISH BASH BOSH!
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: HarperCollins Publishers

Summary
Kookboek review: BISH BASH BOSH!
Article Name
Kookboek review: BISH BASH BOSH!
Description
Het eerste veganistische kookboek BOSH! was een groot succes. Jonge Auteurs Henry Firth en Ian Teasby komen nu met nog een kookboek vol heerlijke recepten!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

1 Reactie

  1. Henk

    De juiste prijs voor de Nederlandse versie van dit boek is €27,00, en niet €22,99 zoals jullie vermelden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt