...

Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

door | 1 dec 2020 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Welmoed Bezoen is nog hartstikke jong, maar stond in de keuken bij Ron Blaauw, en dat zonder koksopleiding. Eerder schreef zij zelf ‘gloeiend groen’, een vegetarisch barbecue kookboek volledig gericht op groenten. Haar vriend Anker van Warmerdam is fotograaf en journalist bij onder andere Keuringsdienst van Waarde. Nu kozen zij ervoor om de krachten te bundelen en samen een boek uit te brengen. Lees hier ons review van Comfort food met groente van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam!

Comfort food
De titel van het boek zegt het al: comfort food maar dan met groente! Het voorwoord begint als een sprookje waarvan de moraal luidt: enkel een grote maaltijd vult de maag, daarom streven wij voor hoofdgerechtigheid. Deze vrolijke en dromerige toon zien we terug in de rest van het boek. Bezoen en van Warmerdam geven daarbij hun waarden goed mee in het boek; genieten met een fijn gezelschap. Het organiseren van etentjes voor vrienden doen zij graag, en zij laten zien dat dit helemaal niet stressvol hoeft te zijn. Mensen zijn het meest tevreden wanneer het eten lekker smaakt, en hun maagjes goed gevuld zijn. Dat kan ook helemaal vegetarisch!

Lay-out
Al gaat het natuurlijk vooral om de inhoud, de kaft van dit boek mag er zijn! Simpel lichtbeige, met grafisch vormgegeven groente. Het boek is opgedeeld in catchy hoofdstukken zoals: lepeltje lepeltje (soepen en curry’s), dat zit gebakken (recepten uit de koekenpan), en het geschenk (cocktails). Daarbij komt nog een hoofdstuk over pangerechten, ovenrecepten en zoetigheden. Voordeel aan een carrière in de fotografie is dat het gegarandeerd mooie beelden oplevert. De gerechten zien er aantrekkelijk uit, maar doen niet te hard hun best. Ze moeten dan ook vooral lekker smaken en comfort bieden. Daartussen vind je foto’s van de natuur en het koppel zelf in de sneeuw, of terwijl ze paddestoelen aan het zoeken zijn in het bos. Al met al is er een hele gezellige sfeer gecreëerd.

Recepten
De recepten in Comfort food met groente zijn er helemaal op gericht om zoveel mogelijk warmte te bieden op koudere dagen, mét groente. De warme gerechten zijn gemaakt door Bezoen. Hierover schrijft Janneke Vreugdenhil: ‘dit is precies wat je wilt eten als je op een herfstige avond natgeregend thuiskomt’. En daar is geen woord van gelogen. Zo loopt het water mij al in de mond bij het zien van de wintersalade met geroosterde groente, de paddenstoelen pot pie en rijstcustard met amandelcrunch. De vloeibare gerechten, oftewel de cocktails, heeft Van Warmerdam voor zijn rekening genomen. Een prachtig drankje, zoals de grapefruitcello met tonic en kruidnagel, kan de kers op de taart zijn van een fantastische avond.

Al met al…
Dit is een heerlijk winters boek met verwarmende recepten voor donkere dagen. Lekker gezellig binnen dineren is op deze manier geen straf. Een mooie avond organiseren voor je naasten ook niet, met dit boek is dat namelijk hartstikke makkelijk. Gegarandeerd dat de buikjes goed gevuld zijn met geheel vegetarische maaltijden!

Heb jij dit boek al in je bezit? Of ben je benieuwd geworden? Laat het ons weten in een bericht op de website, Instagram of Facebook. Wij zijn enorm benieuwd!

Comfort food met groente
Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

Summary
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam
Article Name
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam
Description
Een warme vullende maaltijd voorschotelen aan je gasten, maar dan helemaal vegetarisch? Dat kan met Comfort food met groente!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt