...

Kookboek review: Eet & drink je kerstboom

door | 20 dec 2022 | Bier, De Hippe Vegetariër, Duurzaamheid, Feestdagen, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Eet & drink je kerstboom‘, staat dat er echt? Wij moesten ook even twee keer lezen, maar het klopt zeker! Het idee voor dit kookboek ontstond toen Frederik Kampman van Lowlander op een vroege ochtend in januari aan het hardlopen was en de Amsterdamse grachten vol lagen met stapels afgedankte kerstbomen. Hij dacht, dit moet toch beter kunnen? Vind in dit kookboek recepten die laten zien hoe je van ‘waste naar taste’ kunt gaan! Lees snel verder!

Inhoud en structuur
Het vegetarische kookboek begint met een voorwoord en informatie over de impact van kerstbomen. Veder wordt er ook uitgelegd hoe ze bier maken van de sparrennaalden, super interessant! Na een korte en duidelijke uitleg over hoe je de naalden het beste van de boom kunt verwijderen, kun je beginnen met de recepten. De 21 recepten volgen elkaar logisch op, beginnend met basisrecepten, amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Het boek wordt passend afgesloten met nog wat lekkere drankjes. De recepten hebben een feestelijke touch en zijn ideaal voor tijdens het kerstdiner en de koude wintermaanden. Achterin het kookboek is alles terug te vinden in een register.

Lay-out
Wat ons direct positief opvalt is dat elk recept een foto heeft. De fotografie door Mitchell van Voorbergen, The Holy Cow company en Kirsten van Santen hebben een serene en winterse uitstraling. Hier en daar vind je een leuke opmerking over de gerechten waardoor je direct enthousiast wordt. De tussenpagina’s zijn ook voorzien van winterse kleuren waardoor je helemaal in de kerstsfeer komt met dit boek.

Recepten
Voor alle recepten, je verwacht het misschien al, zijn sparrennaalden van een kerstboom nodig! Ideaal als je thuis een kerstboom hebt staan en wie weet mag je wel wat takjes gebruiken van je buurman of vrienden. Handig om te weten; de spar, den en zilverspar zijn eetbaar. Maar de Taxus en een boom bespoten met een brandwerende spray helaas niet. Het is aan te raden om te beginnen bij de basisrecepten voor een sparrennaaldenolie – en/of boter. Deze komen hier en daar terug in de andere recepten. Bij elk recept is er overzichtelijk weergegeven wat de bereidingstijd is en voor hoeveel personen de ingrediëntenlijst bedoelt is. Tussen de stappen in de bereidingswijze staan witregels waardoor het gemakkelijk te volgen is.

Al met al, ben jij nog opzoek naar unieke vegetarische kerstrecepten en wil je dit op een (nog) duurzamere manier doen? Of zoek je nog naar dat perfect kerstcadeautje voor een duurzame Foodie? Dan kunnen wij dit kookboek zeker aanraden.

Benieuwd geworden naar ‘eet & drink je kerstboom‘ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!
 

Eet & drink je kerstboom
Lowlander botanical beers
9789083278902
€21,-
Eet & drink je kerstboom

 

Summary
Eet & drink je kerstboom
Article Name
Eet & drink je kerstboom
Description
Eet en drink je kerstboom, staat dat er echt? Lowlander heeft recepten ontwikkeld die laten zien hoe je van ‘waste naar taste’ kunt gaan!
Author
Demi Spaander
Volg Demi

Demi Spaander

Onze Copy & Content stagiair Demi houdt zich veel bezig met gezonde voeding. Eten moet wel leuk blijven volgens Demi en gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn! Voor stokbrood met kruidenboter mag je haar zeker wakker maken. In haar vrije tijd is ze graag met haar vrienden en familie en is deze vegetariër druk bezig met haar passies; voeding, duurzaamheid, de huid en mindfulness.
Demi Spaander
Volg Demi

Latest posts by Demi Spaander (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt