Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan
Daniëlle van Kampen

Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

woensdag 27 januari 2021
De laatste tijd zie je steeds meer plantaardige kookboeken voorbijkomen. Veel mensen laten dat stukje vlees, vis of hun dagelijkse portie aan zuivel staan en verruilen dit voor een plantaardige variant. Een trend die naar onze mening mag blijven, en dat vinden de schrijvers van BOSH! Healthy Vegan ook. Zij spelen mooi in op de veganistisch levensstijl en daarbij ook op volwaardige en gezonde voedingskeuzes. De twee mannen waren vier jaar geleden nog vleeseters met licht overgewicht. De stap naar een plantaardig eetpatroon resulteerde bij de twee tot gewichtsvermindering, verbetering van slaap en meer energie. BOSH! Healthy Vegan is geen dieetboek maar een gids naar een gezond en duurzaam eetpatroon!

Lay-out
BOSH! Healthy Vegan is een minimalistisch en overzichtelijk kookboek. Het kookboek heeft een stoer en mannelijk thema dat zich vooral richt op de sporters onder ons. Het heeft een goede verdeling in hoofdstukken: vezelrijk, eiwitrijk, glutenvrij, suikerarm, vetarm en ga zo maar door. Bij ieder recept staat een prachtige kleurrijke foto afgebeeld waarvan je meteen gaat watertanden. Ook al zijn de recepten meer gericht op gezondheid, het esthetische niveau ligt ook erg hoog!

Recepten
Het kookboek wordt ingeleid met zes aandachtspunten die belangrijk zijn bij een gezonde levensstijl: slaap, beweeg, ontspan, hou van jezelf, hou van anderen en zorg voor een doel. Wat veel kookboeken die zich richten op afvallen vaak vergeten, is dat gezonder eten en daarmee afvallen, hand in hand gaat met goed voor jezelf zorgen. Deze boodschap wordt goed benadrukt in BOSH! Healthy Vegan, waarna vervolgens ‘de 5 gouden regels’ worden benoemd. Hierop volgen mooi de recepten. Het zijn recepten vol voedingsstoffen en zeer uitgebreide stappen die je wel goed moet doorlezen (misschien twee keer) om het recept te kunnen volgen.

Al met al…
BOSH! Healthy Vegan is een stoer kookboek dat laat zien hoe twee mannen van een dieet met vlees naar een gezond en evenwichtig plantaardig dieet zijn gestapt. Het mooie aan BOSH! Healthy Vegan is dat het niet alleen om afvallen gaat naar een gezond gewicht. Het gaat erom dat je goed voor jezelf zorgt in alle facetten van het leven waarmee je een gebalanceerde levensstijl creëert.

Ben jij benieuwd geworden naar BOSH! Healthy Vegan? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Healthy Vegan Bosh
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: Fontaine

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.