...

Kookboek review: Mind Food

door | 3 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Als echte foodies weten wij als geen ander hoe gelukkig eten je kan maken. Lauren Lovatt is daar helemaal mee eens en ontwikkelde het boek ‘Mind Food‘. Hét kookboek dat gebaseerd is op jarenlang onderzoek naar hoe eten je gelukkig kan maken. Het gaat niet alleen om de ingrediënten in dit boek, het is een ware lifestyle. Het gaat over samen eten, verbinding maken, jezelf verwennen en vooral genieten van wat je eet!

Inhoud en structuur
Het boek start met een inleiding over mentale gezondheid en de reis die Lauren Lovatt heeft gemaakt om hier te komen. Mind Food is een lifestyle die gericht is op het voorkomen van mentale problemen in plaats van genezen. Het boek bevat 75 vegan recepten, welke zijn ingedeeld in de seizoenen. Opgevolgd door hoofdstukken met recepten voor drankjes en desserts, wat je nodig hebt in je voorraadkast, hoe je moet fermenteren en tips om te preppen. Bij elk seizoen vind je ook andere tips die je kunnen helpen tot een meer mindfull leven.

Lay-out
De  fotografie door Sara Kiyo Popowa in dit kookboek is echt prachtig en sluit helemaal aan bij de verwachtingen als je denkt aan Mind Food. Ze hebben een rustige maar kleurrijke uitstraling, vol met gezonde en lekkere gerechten. Elk recept heeft een kleine introductie en een overzichtelijk, rustig receptuur. Tijdens het doorbladeren van dit boek raak je helemaal geïnspireerd voor een gezonde en mindfull lifestyle.

Recepten
Alle 75 recepten zijn plantaardig en wisselen af in de moeilijkheidsgraad. Je kunt beginnen met korte recepten en voor onze ervaren foodies zijn er ietwat moeilijkere recepten. De ingrediëntenlijst verschilt dan ook per recept. Hier en daar wordt er gebruikt gemaakt van de zogeheten superfoods. Elke recept valt in een categorie zodat je kunt kiezen, als je dat wilt, waar je behoefte aan hebt; troostrijk, relax, opkikker, balans en focus. De recepten worden op smaak gebracht met verschillende ‘geneeskrachtige’ kruiden. Overal staat bij voor hoeveel personen het gerecht is en de bereidingstijd wordt duidelijk aangegeven.

Kortom, wil je bewuster bezig zijn met je voeding in combinatie met een meer mindfull leven? Dan is Mind Food het perfecte boek voor jou!

Benieuwd geworden naar ‘Mind Food‘ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Mind Food
Bol.com | Libris
Lauren Lovatt
TERRA
ISBN: 9789089899217
€25,99
Mind Food

 

Summary
Kookboek review: Mind Food
Article Name
Kookboek review: Mind Food
Description
Als echte foodies weten wij hoe gelukkig eten je kan maken. Lauren Lovatt is daar helemaal mee eens en ontwikkelde het kookboek Mind Food.
Author
Demi Spaander
Volg Demi

Demi Spaander

Onze Copy & Content stagiair Demi houdt zich veel bezig met gezonde voeding. Eten moet wel leuk blijven volgens Demi en gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn! Voor stokbrood met kruidenboter mag je haar zeker wakker maken. In haar vrije tijd is ze graag met haar vrienden en familie en is deze vegetariër druk bezig met haar passies; voeding, duurzaamheid, de huid en mindfulness.
Demi Spaander
Volg Demi

Latest posts by Demi Spaander (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt