...

Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

door | 1 jul 2020 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Rebels lekker van Niki Webster is er voor iedereen die van plantaardig eten houdt. Het is een viering van groenten, hun levendigheid, smaken en kleuren. Groenten staan centraal in de gerechten en Niki laat zien dat dit helemaal niet saai hoeft te zijn. Eten gaat volgens Niki om genot en om voedsel dat zowel het lichaam als de geest voedt. Het is haar doel om om in elk hoofdstuk te laten zien hoe je smaakt kunt toevoegen en nieuwe manieren kunt vinden om je maaltijden de hele dag door lekker en gezond te maken. Ze laat je zien hoe gevarieerd een plantaardig eetpatroon kan zijn! Benieuwd geworden naar Rebels lekker? Lees dan snel verder!

Rebels lekker!
Wat het boek nou zo rebels lekker maakt? Niki gaat graag een beetje in tegen de ongeschreven regels over wat je wel en niet bij bepaalde maaltijden moet eten. Op deze manier is ze in 2015 begonnen met haar Rebel Recipes en wilde ze laten zien dat niet al het lekkere eten ongezond en plantaardig eten saai is. Ze heeft langere tijd gereisd en ontdekte de fantastische buitenlandse eetculturen. Landen waar je pita’s en dips of een goedgevulde Thaise rijstsoep kreeg als ontbijt. Je hoeft dus niet gek op te kijken als je een recept voor curry ziet als ontbijt! Rebels lekker is een boek met inspiratie voor vegans, vegetariër én flexitariërs. Een boek dat zich niet conformeert aan de ongeschreven regels!

Lay-out
De lay-out van het boek is strak, kleurrijk en bevat prachtige foto’s van de recepten. Het boek begint met alle basisproducten voor in het keukenkastje. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal te kopen, maar het geeft wel een goed overzicht van ingrediënten die altijd van pas komen. Daarna is het boek ingericht per eetmoment zoals Werelds ontbijten, gerechten, soepen en salades, tegendraads met graan en Is dit echt vegan? Daarnaast sluit Niki het boek af met verschillende makkelijke basics zoals dressings en sauzen die je in een handomdraai op tafel zet!

Recepten
De voorkant van het boek belooft meer dan 100 verrassende veganistische recepten! Deze belofte maakt het boek zeker waar. De recepten zijn origineel, verfrissend en eens even wat anders dan we gewend zijn. Door de reizen van Niki zijn de gerechten werelds! Zo kun je denken aan het zelf maken van gyoza’s tot open lasagne met cashewricotta, boerenkool en truffelolie maar ook aan tiramisu en romige lemoncurd-tijmtaart! De recepten en de foto’s zien er aantrekkelijk uit en maken dat je zin krijgt ze te koken (of voorgeschoteld te krijgen)! De recepten zijn overzichtelijk en makkelijk te volgen. Daarnaast zijn de ingrediënten over het algemeen gewoon in de supermarkt te vinden!

Al met al…
Rebels lekker is een mooi rebels boek met naar ons idee heerlijk plantaardig eten! Het is verfrissend om andere soort gerechten bij bijvoorbeeld het ontbijt te zien staan en dit laat ons nadenken over de ongeschreven regels die we verbinden aan onze maaltijden. Het boek geeft goede inspiratie om veganistisch te eten en laat zien hoeveel kanten je daarmee op kunt.

Houd jij ervan om rebelse gerechten te maken? Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Rebels Lekker
Niki Webster
Uitgever: Becht

Summary
Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster
Article Name
Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster
Description
Rebels Lekker is een kookboek voor iedereen die van plantaardig eten houdt. Het is een viering van groenten, hun levendigheid, smaken en kleuren!
Author
Sammie Eslamimoghaddam
Volg Sammie

Sammie Eslamimoghaddam

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Sammie studeert Voeding & Diëtetiek en vult haar vrije tijd met sporten, vrienden en eten (soms iets te veel)! Daarnaast kookt ze graag voor haar familie en huisgenoten en probeert ze vaak nieuwe dingen uit. Sammie is nieuwsgierig naar de huidige trends op het gebied van voeding en laat iedereen graag zien hoe makkelijk en lekker vega eten is!
Sammie Eslamimoghaddam
Volg Sammie

Latest posts by Sammie Eslamimoghaddam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt