Kookboek: Vegano Cucino Italiano
Daniëlle van Kampen

Kookboek: Vegano Cucino Italiano

donderdag 02 mei 2019
Het kookboek Vegeterranean was een onverwachts groot succes. Er waren maar liefst duizenden exemplaren verkocht in verschillende landen. Het was een verfijnd Italiaans vegetarisch kookboek en de mensen waren onwijs enthousiast over de vegetarische vertaalslag. De enige feedback was dat de recepten iets te moeilijk waren en te tijdrovend voor de mensen die niet de hele dag in de keuken staan. Vandaar hebben de auteurs Alberto Musacchio en Malu Simōes hun kookboek herschreven naar volledig veganistische recepten. Vegano Cucino Italiano is de nieuwe versie. Deze recepten zijn eenvoudiger te maken in een niet al te lange tijd. De meeste recepten kunnen door een geoefende thuiskok binnen 30 minuten worden bereid. Maak kennis met Pesto di Pomodori Secchi, Giardiniera Piemontese en Vegetarische sushi. Een geweldig aanbod van heerlijke recepten die deel uitmaken van de Italiaanse culinaire traditie, met een veganistische twist!

Vegano Cucino Italiano
Snel, simpel en ongelooflijk lekker. Vegano Cucino Italiano is een prachtig kijk- en kookboek met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Typische Italiaanse gerechten worden afgewisseld met gerechten die geïnspireerd zijn op andere landen, zoals Sri Lanka of Marokko.Recepten
Azië, Midden-Oosten, Italië en ga zo maar door. Het verrassende van Vegano Cucino Italiano is dat het niet alleen maar om Italiaanse recepten gaat. Je wordt meegenomen door verschillende continenten en geïnspireerd door de eenvoudige en veganistische recepten. Een leuk recept wat mij opviel was Patate al Cocco, kokosaardappels, uit Sri Lanka of elke andere plek in de tropen. Kokos past ontzettend goed bij de consistentie van aardappels, waardoor er een heerlijk gerecht ontstaat. Meer zin in Couscous? Couscous alla Montali: Montali meets Marokko. Dit gerecht bevat een lekkere specerijenmix die bij iedereen in de smaak zal vallen.Lay-out
What you see, is what you get. Zoals het in de Italiaanse keuken draait om het gerecht, draait het in Vegano Cucino Italiano om de recepten. De foto's staan groot afgebeeld naast de bereidingswijze van iedere bladzijde. Eenvoudig en klassiek, je krijgt meteen zin om  te gaan kokkerellen.

Al met al..
Voor de veganisten onder ons is dit kookboek een ware uitkomst. Ben je geen vegan? Geen probleem! Zo af en toe een uitstapje maken naar de veganistische keuken is met dit kookboek eenvoudig en snel voor iedere thuiskok.

Benieuwd geworden naar Vegano Cucino Italiano of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Vegano Cucino Italiano
Alberto Musacchio & Malu Simões
ISBN: 9789045219530

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.