...

Kookboekrecensie: Eating Apart Together

door | 15 aug 2017 | Flexitarisch, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Je bent zelf vegetariër maar je vriend of vriendin is een vleesliefhebber. Toch wil je samen eten. Hoe los je dit op? Niki en Tessel constateerden dat dit voor vele partners, huisgenoten of vrienden weleens een struikelblok vormt in de keuken én aan de eettafel. Hierom lanceerden zij het boek ‘Eating Apart Together’, het boek is de oplossing voor een welbekend probleem. De bereidingstijd van het boek heeft even geduurd maar het harde werken werpt zijn vruchten af: de dames fabriceerden 40 recepten met alternatieven voor de vegetariër én de vleeseter.

Niki en Tessel vinden het vooral erg belangrijk dat het plezier in de keuken niet verloren gaat. Gelukkig delen de twee hun frisse kijk op voeding met de lezer. Door dit boek hoef je niet langer op zoek te gaan naar een ideale tussenweg wanneer het avondeten nadert. De schrijfsters schotelen namelijk een aantal mogelijkheden voor. Ieder recept kent twee variaties: de vegetarische optie én de optie met vlees of vis. Het duo hoopt lang tafelen met je soulmate te stimuleren en een einde maken aan ellenlange overwegingen.

De recepten zijn onderverdeeld in de volgende kopjes: pasta, rijst, risotto, salade, stamppot, supergraag, uit de oven, uit het vuistje en specials. De schrijfsters houden altijd rekening met verschillende eetgewoontes, ongeacht het seizoen. Leg je partner in de watten en verwen hem of haar met een gorgonzolarisotto met peer, noten óf pancetta. Geniet van verschillende street food gerechtjes, bijvoorbeeld Mexicaanse (bonen)burgers of Griekse pitabroodjes met tempeh. De vleesvariant beleg je dan weer met wat gyros. Een klein verschil maar je eet toch samen! Proost bij het eten op een feestelijke gelegenheid of steek tezamen de barbecue weer eens aan, het kan allemaal. De liefhebber van kaasfondue wordt ook verblijd met een recept voor een gezamenlijke fondue.

Nike en Tessel denken in oplossingen, met een vleugje humor. Dit is dan ook de kracht van het concept. Zo wordt er met een grappige infographic beschreven hoe het boek werkt. Dus, hoe werkt het boek? Bij ieder recept staat hoe lang het duurt om het te bereiden en meestal zijn de gerechten voor vier personen. Naast de ingrediënten en de vega- of vlees optie staat er per recept nog een ‘quasi grappige quote over eten’ onderaan de pagina, zoals de dames dat zelf graag noemen. Pumpkin spice and everything nice, right?

You want a peas of me? Dit boek is bijzonder praktisch, geestig maar ook erg verrukkelijk. Een uitweg voor veel stellen (of vrienden). De afgekorte titel van het boek is ‘eat’ en dat hopen de schrijfsters ook met het boek te bereiken: samen smakelijk eten, voor iedereen.

Eating Apart Together
Niki Jongman & Tessel Peijenburg
Uitgeverij Orlando
ISBN: 978 94 9208 645 7
€19,95

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

 

Summary
Kookboekrecensie: Eating Apart Together van Niki en Tessel
Article Name
Kookboekrecensie: Eating Apart Together van Niki en Tessel
Description
Het kookboek van Niki & Tessel maakt het te allen tijde mogelijk om samen met je vriend, vriendin of huisgenoot te genieten van het eten!
Author
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Lisan Ganzevles

Kookboek-recensent at De Hippe Vegetariër
Lisan is een sportieve, energieke communicatiestudente én fijnproever. Van lekker eten wordt Lisan erg blij. Ze gelooft in een balans tussen genieten en het behouden van een gezonde levensstijl. Haar boekenkast staat dan ook vol met (kook)boeken over gelukkig en bewust leven. Lisan vindt het leuk om inspiratie & een positieve insteek uit een kookboek te halen, vandaar dat ze de kookboek-recensent van De Hippe Vegetariër is!
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Latest posts by Lisan Ganzevles (see all)

2 Reacties

 1. Leonoor

  Eating apart Together …. als vegetariër kan ik niet tegen dode-dierenluchtjes in de keuken en huis.
  Ook aparte pannen etc. We hebben inmiddels allebei onze eigen keuken. Vlees en vegetarisch gescheiden. Werkt perfect!
  Ja, ok, je moet wel een tweede keukenplek hebben.

  Antwoord
 2. Rose Marie

  Heel goed idee in een toch al behoorlijk ‘verzadigde’ kookboekenmarkt! Maar vegetariërs zijn niet vegetarisch hoor; als je een hapje uit m’n arm neemt ben je echt wel vlees aan het eten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt