...

Kookboekrecensie: Pasta

door | 22 aug 2017 | Flexitarisch, Kookboeken, Pasta, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Pasta. Op het eerste gezicht een simpele titel. Wanneer je het kookboek openslaat, wordt het je al snel duidelijk dat het een allesomvattende titel is van een bijzonder verhaal. Het boek begint met een foto uit 1982 en schetst een beeld van de twee hoofdpersonen uit Pasta. Het boek is geschreven door de man achter de pastabar Spaghetteria: Stefano Cavallari. Stefan vertelt samen met uitgeverij Spectrum het verhaal van zijn oma (Nonna) en hun gedeelde passie voor koken. Een ode aan twee grote liefdes van Stefano, zijn oma en de Italiaanse keuken. Geïnspireerd op zijn geboorteplaats ‘Camacchio’, geeft Stefano Cavallari 61 verrukkelijke recepten prijs uit de keuken van jouw favoriete pasta-bar: de Spaghetteria. Het boek bevat 25 vegetarische recepten, met daarnaast vlees- en vis recepten.

Het perfecte huwelijk
Stefano Cavallari geeft ons een belangrijke les mee die hij als piepkleine bambino heeft geleerd: niet alle pastasoorten- en sauzen zijn voor elkaar gemaakt. Niet voor niets lopen de verschillende vormen van pasta erg uiteen. Stefan beschrijft dat de verschillen in pasta ervoor zorgen dat er een perfect huwelijk kan bestaan tussen een pastasoort en de saus. Iedere soort pasta is op haar manier uniek en het boek beschrijft de verschillen in eigenschappen. In het boek van Stefan lees je hoe je dit perfecte huwelijk tot stand houdt én op je bord tovert.

Vegetariane: gezond en smakelijk
De eerste reeks met recepten in het boek is vegetarisch. Stefano schrijft dat zijn oma regelmatig seizoensgebonden kookte. Dit vindt hij nog steeds belangrijk. Zo verklapt hij nog altijd een moestuin te hebben waar hij zijn eigen basilicum in verbouwd, wat hij natuurlijk van zijn oma heeft geleerd. De vegetarische reeks wordt afgetapt met een traditionelere Penne All’ Arrabbiata en ook Italiaanse kiloknallers met ei, kaas, room en boter komen aan bod. Natuurlijk worden er ook een aantal recepten met groentes voorgeschoteld of zoals in het boek wordt beschreven: le paste con le verdure. Twee voorbeelden: een verrukkelijke lasagne met ricotta en broccoli en gnocchi met aubergine, paprika en tomaat. De recepten zijn zoals de cover beschrijft, authentiek. De vegetarische recepten zijn zowel geschikt voor diegene die meer van een romige pasta houdt als voor de liefhebber van een pasta met wat meer groente.

Liefde voor eten & familie
Bijzonder aan het boek is de liefde die je er in terugleest: de liefde van Stefano voor zijn Nonna en zijn liefde voor pasta. Dit is de hoofdmoot van het boek, waardoor het boek ook een warme uitstraling heeft. Thuis genieten van de Italiaanse keuken is voor iedereen mogelijk. Het vereist wat aandacht, het snappen van de basisregels maar vooral liefde voor wat je doet in de keuken, tezamen met wat liefde voor diegene met wie je de keuken deelt. Geniet, smul & heb lief!

Pasta
Stefano Cavallari
Uitgeverij  Spectrum
ISBN 978 90 00 35241 8

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Summary
Kookboek recensie Pasta: het kookboek van Stefano Cavallari
Article Name
Kookboek recensie Pasta: het kookboek van Stefano Cavallari
Description
Het kookboek van Stefano Cavallari onthult hoe het perfecte huwelijk tussen een pasta en een bijpassende saus kan worden vormgegeven!
Author
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Lisan Ganzevles

Kookboek-recensent at De Hippe Vegetariër
Lisan is een sportieve, energieke communicatiestudente én fijnproever. Van lekker eten wordt Lisan erg blij. Ze gelooft in een balans tussen genieten en het behouden van een gezonde levensstijl. Haar boekenkast staat dan ook vol met (kook)boeken over gelukkig en bewust leven. Lisan vindt het leuk om inspiratie & een positieve insteek uit een kookboek te halen, vandaar dat ze de kookboek-recensent van De Hippe Vegetariër is!
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Latest posts by Lisan Ganzevles (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt