De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Libanese keuken aan bod! Hiervoor gebruiken we het prachtige boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Dit recept van halloumi uit de oven moesten wij met jullie delen. Halloumi is zó lekker. Helemaal in combinatie met het zoete van de dadels, de zoute kaas en de kruidige smaak van de za’atar kan deze niet ontbreken op je mezze tafel. Aanrader!
Ingrediënten
225 g halloumi
2 flatbreads
frisgroene olijfolie
20 ontpitte dadels
4 el (Libanese) za’atar
Bereidingswijze
Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de halloumi in plakjes. Scheur het brood in stukjes en verdeel ze samen met de kaas over een bakplaat. Meng er een flinke scheut olie door. Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met de za’atar. Laat het brood en de kaas in het midden van de hete oven in circa 15 minuten goudbruin worden en de dadels ‘karamelliseren’.
Serveer warm, maar pas op: de dadels blijven lang echt nog loeiheet.
Wat is jouw favoriete mezze? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Souq
Nadia Zerouali & Merijn Tol
€29,95
Fontaine Uitgevers
9789059567221
0 reacties