...

Het Love & Lemons Kookboek

door | 6 okt 2016 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Binnenwerk Love & LemonsLaat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat een prachtig kookboek is Love & Lemons! Dit schitterende boek is het product van de gelijknamige blog van het Amerikaanse stel Jeanine Donofrio en Jack Mathews. In 2008 brachten Jeanine en Jack voor het eerst een bezoek aan Italië – waar, haar achternaam zegt het al, Jeanines roots liggen – en ze werden spontaan verliefd op de heerlijke Italiaanse keuken. “‘Simpel eten, met liefde voor ingrediënten’ werd ons nieuwe mantra,” zo schrijft Jeanine in de introductie van dit boek. Het stel begon een blog om recepten en mooie foto’s daarvan te delen en voilà, Love & Lemons was geboren.

Binnenwerk Love & LemonsKoken volgens het seizoen
‘Andersom koken’, noemen Jeanine en Jack dit in de introductie. Ga naar de supermarkten en sla seizoensgroenten in en bedenk dan pas wat je ermee wil maken, in plaats van andersom. Je leest het al, groenten zijn erg belangrijk in dit kookboek (geen probleem toch, voor vegetariërs?). Jeanine en Jack hebben dit boek geschreven om hun lezers ideeën te geven, te inspireren en creatief te maken. Ze gebruiken verse en kleurrijke ingrediënten die voorhanden zijn en willen de lezer aansporen om hetzelfde te doen.

Binnenwerk Love & LemonsVan aardappels tot wortels
De hoofdstukken in dit kookboek zijn dus niet opgebouwd uit bijvoorbeeld ontbijt- of dinerrecepten, maar per groente. Elk hoofdstuk bevat een stuk of wat recepten die allemaal draaien om die ene groente. De recepten zijn makkelijk en de benodigdheden (naast de groente natuurlijk) over het algemeen makkelijk verkrijgbaar. Niet al teveel poespas, dus. Bij sommige recepten staan handige variatietips. De recepten zijn niet alleen geïnspireerd op de Italiaanse keuken, maar ook op bijvoorbeeld Japanse en Mexicaanse eettradities. Dat maakt het geheel aan recepten leuk, gevarieerd en verrassend. Ook de fotograaf (Jack!) verdient een compliment: alles ziet er uit om je vingers bij af te likken. Zijn de recepten glutenvrij en/of vegan, dan staat dit trouwens handig aangegeven.

En tot slot…
Jeanine en Jack houden wel van lijstjes. Na de introductie volgt een handig overzicht van dingen die je altijd in huis moet hebben. Achterin het boek vind je nog een aantal handige en leuk vormgegeven overzichtjes van standaardrecepten zoals hummus, guacamole, salsa en pesto. De indeling op basis van groenten is ontzettend handig. Heb je nog een restje bloemkool of broccoli in huis? Blader dan naar het juiste hoofdstuk en binnen no time weet je wat je met je restjes aan moet. Al met al is dit boek met recht één groot kookfestijn te noemen, bestaande uit bijna 300 bladzijden. Succes in de keuken gegarandeerd!

Binnenwerk Love & LemonsHet Love & Lemons Kookboek
Jeanine Donofrio & Jack Mathews
Uitgeverij Spectrum
ISBN 9789000349999
€ 30,-

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het graag!

Summary
Het Love & Lemons Kookboek
Article Name
Het Love & Lemons Kookboek
Lisanne Brans
Volg Lisanne

Lisanne Brans

Fitgirl en kookboekrecensent at De Hippe Vegetariër
Lisanne is al sinds haar tiende jaar vegetariër en een echte experimenteerder in de keuken. Ze heeft een grote liefde voor hardlopen, yoga en kookboeken, en is dus de kookboek-specialist van De Hippe Vegetariër.
Lisanne Brans
Volg Lisanne

Latest posts by Lisanne Brans (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt