Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten en planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!
Ingrediënten
200 g tuinbonen (versgeplukt of diepvries)
1 teentje knoflook
2 el silken tofu of crème fraîche
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 kleine aardappel
zout en peper
Tip: deze spread kun je het best maken met versgeplukte tuinbonen. Die zijn zacht van smaak.
Bereidingswijze
1. Kook de tuinbonen en in kleine stukjes gesneden aardappel in 8 tot 10 min gaar en giet het water af.
2. Ontvel het teentje knoflook en snijd het fijn.
3. Doe de gekookte tuinbonen, knoflook, tofu, olijfolie en citroensap bij elkaar in de blender. Maak het geheel fijn in de blender.
4. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Plant & eter
Auteur: Evelien Rozema
Uitgever: knnvuitgeverij.nl
ISBN: 9789050116466
Prijs: €19,95
Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!
0 reacties