...

REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

door | 9 feb 2021 | Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Soms kan het lastig zijn om aan kinderen uit te leggen wat vegetarisch eten precies inhoudt. Wil je je kinderen wat meer bijbrengen over vegetarisch eten? Dan is het prentenboek 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout een leuke en informatieve manier om kinderen meer te leren over vegetarisch eten. Ben je benieuwd? In dit artikel lees je onze review van dit boek!

1 2 3 Vegetarisch
Charlotte Schelfthout heeft onlangs een prentenboek uitgebracht waarin mooie afbeeldingen worden gebruikt om het verhaal over vegetarisch eten voor kinderen aantrekkelijk te maken. Charlotte neemt kinderen op een speelse wijze mee in een vrolijk maar tegelijkertijd educatief verhaal over vegetarisme. Zij is zelf vegetarisch opgevoed en doet dit nu ook met haar kinderen. Met haar boek vertelt ze op een duidelijke manier wat vegetarisch eten inhoudt. Zo stelt ze onderaan de pagina’s leuke vragen over eten, zoals ‘Welke groenten ken jij?’ of ‘Wat zijn linzen?’ Op die manier leren kinderen ook meer na te denken over welk voedsel zij eten en waar dit vandaan komt.

Het verhaal
Het boek heeft per tweetal bladzijdes een mooie kleurrijke afbeelding en daarbij leuke en lieve rijmpjes. De manier van schrijven maakt het heel toegankelijk voor kinderen om beter te begrijpen wat vegetarisch eten is, maar ook waarom het belangrijk is. Namelijk: 3 2 1, genoeg voor iedereen! De schrijfster geeft kinderen een kijkje in het leven van een vegetarische, gezonde familie waar dagelijks vriendjes en vriendinnetjes aan tafel aanschuiven. Hierbij bespreekt ze allerlei maaltijden, zoals ontbijt, lunch en diner, maar ook tussendoortjes (groentehapjes en stukjes fruit). Ze sluit het boek af met ‘Want elke dag is veggie-dag’, waarmee ze op een leuke manier laat zien dat vegetarisch eten altijd kan.

Al met al…
Het prentenboek van Charlotte Schelfthout is mooi geïllustreerd en is een echte aanrader als je je kinderen wilt meenemen in vegetarisme. Met dit boek kan je samen met je kinderen ontdekken wat plantaardig eten allemaal inhoudt, want vandaag eten we… LEKKER VEGETARISCH! 😉

Ben jij benieuwd geworden naar 1 2 3 Vegetarisch? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

1 2 3 Vegetarisch
Charlotte Schelfthout
Educatief materiaal via: facebook.com/123vegetarisch
tralali-tralala.be

Summary
REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout
Article Name
REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout
Description
Het prentenboek van Charlotte Schelfthout biedt een leuke en informatieve manier om kinderen meer te leren over vegetarisch eten.
Author
Robin Walrecht
Volg Robin

Robin Walrecht

Vegan Foodie at De Hippe Vegetariër
Robin is een echte plantaardige foodie en feminist. Zij is dol op koken en staat graag uren in de keuken om voor haar vrienden iets lekkers te maken. Elke zondag staat in het teken van het testen van vegan baksels, die zij dan mooi op de foto zet. Ook is zij altijd op de hoogte van de nieuwste food trends – die zij dan het liefst ook allemaal zelf uitprobeert!
Robin Walrecht
Volg Robin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt