...

REVIEW: De plantaardige oplossing

door | 12 apr 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

De plantaardige oplossing’ van Dr. Joel Kahn is niet zomaar een kookboek! In dit boek is de grote impact van een plantaardig dieet op gezondheid en milieu te lezen, onderbouwd met literatuur. En om meteen aan de slag te gaan met de informatie die je opdoet uit dit boek, vind je achterin 21 dagmenu’s!

Inhoud en structuur
Het boek begint met een voorwoord. In dit voorwoord wordt onder andere meer verteld over Dr. Joel Kahn. Wij vinden het super fijn om te lezen dat dit boek is geschreven door iemand die ontzettend veel van gezondheid en plantaardige voeding af weet! Na het voorwoord volgen informatieve hoofdstukken. Deze gaan over de gezondheid bij, en door, een plantaardig eetpatroon. Zo wordt er verteld welke ziektes voorkomen, of zelfs genezen, kunnen worden bij veganistische eten. Maar ook over hoe het libido hoger wordt met plantaardige voeding. Wij vinden dit alles super interessant om te lezen! Ook gaat er een hoofdstuk over het milieu, iets wat wij natuurlijk erg boeiend vinden. Het laatste hoofdstuk bevat 21 dagmenu’s met leuke plantaardige recepten. 

Lay-out
Dit boek oogt zoals je dat zou verwachten van een informatief boek; het is veel tekst. Echter is de tekst groot geschreven en zijn er veel witruimtes, dat maakt het boek erg overzichtelijk! Ook de recepten zijn erg duidelijk weergegeven. Het enige wat wij missen bij de recepten zijn foto’s. Wij vinden het altijd prettig om te zien wat we gaan eten! Met dit boek wordt onze fantasie vrijgelaten, dat houdt ons scherp!

Recepten
De recepten zijn ingedeeld in dagmenu’s: super handig! Zo hoef je zelf niet teveel na te denken over wat je die dag gaat eten, dat is al voor je gedaan! De recepten zelf vinden we super leuk en lijken ons lekker. Ze variëren van pannenkoeken tot popcorn van bloemkool. Ook zijn de recepten, en de ingrediënten, makkelijk te maken en te verkrijgen! Bij veel recepten staan plantaardige tips, dat vinden wij een super leuk extraatje!

Al met al…
Wij vinden dit een super leerzaam en leuk boek. Voor de beginnende flexitariër en voor de vergevorderde veganist is de informatie in dit boek super interessant. En de recepten zijn een ontzettend leuke bijkomstigheid als je het ons vraagt.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Vleesch!’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

De plantaardige oplossing
Joel K. Kahn
€24,95 | Passie
Libris
ISBN 978 94 92847 09 6

 Cover Plantaardige Oplossing HR

 

Summary
REVIEW: De Plantaardige Oplossing
Article Name
REVIEW: De Plantaardige Oplossing
Description
In 'De plantaardige oplossing' is te lezen wat de grote impact van een plantaardig dieet op gezondheid en milieu is. Lees hier onze review!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt