...

REVIEW: De Vegan Slager

door | 25 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Wanneer je besluit vega of vegan te eten heb jij je er waarschijnlijk bij neergelegd dat je bepaalde gerechten niet meer zal proeven. Zacchary Bird wil met zijn kookboek ‘De Vegan Slager’ laten zien dat dit niet persé zo hoeft te zijn! Hij deelt recepten van de meest traditionele vlees- en visgerechten, maar dan op een volledig diervriendelijke en plantaardige manier.

Inhoud en structuur
Het kookboek start met een inleiding waarin Zacchary toelicht dat je als vega of vegan de beslissing geen vlees of vis meer te eten meestal niet maakt omdat je de smaak hiervan niet lekker vindt, maar vanwege het dierenleed. Vervolgens wordt er een stukje geschiedenis over nepvlees gegeven en een handleiding over hoe je het boek gebruikt. Hierna volgen de recepten. De recepten zijn onderverdeeld in de categorieën: vegan vogels, fopvis, eerste hulp bij spek, vleeswaren, waar is het rund (en het lam) en burgers & sandwiches. Dit kookboek bevat ontzettend veel recepten die gaan van plantaardige fried chicken tot kaviaar. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je je eigen tofu, sojamelk, seitan en nog meer essentiële onderdelen voor het bereiden van vega(n) recepten kan bereiden. Het boek eindigt met een dankwoord en register.

Lay-out
De lay-out past helemaal bij het thema van het boek en is speels en met humor gemaakt. De welbekende tekeningen die normaal op vleesverpakkingen staan zijn nagebootst met groenten. De kleur en het lettertype wat wordt gebruikt geeft ons de feeling van ouderwetse fast food ketens. De recepten zijn uitgebreid en duidelijk, de foto’s en grappige tekeningen passen goed bij deze sfeer.

Recepten
Alle recepten in dit kookboek zijn 100% plantaardig. Op het eerste oog lijken de recepten intimiderend voor een beginnende kok, er wordt namelijk op een iets andere wijze gekookt dan je misschien gewend bent. Gelukkig legt Zacchary alles stap voor stap uit. Er zijn eerst een aantal basisrecepten gegeven waarmee je al een heel groot deel van de andere recepten kan bereiden. De rest van de gebruikte ingrediënten kun je ook bijna allemaal gewoon in de supermarkt vinden! Aan variatie is er zeker geen tekort, zelfs voor sushi, kibbeling en steak heeft Zacchary een plantaardige versie. Een fantastisch boek voor elke thuiskok die houdt van koken met groente!

Al met al…
We raden dit unieke kookboek zeker aan, vooral als je houdt van een uitdaging! Met deze recepten zal je elke vleeseter, vega of vegan versteld laten staan. Dit boek bewijst maar weer dat vega(n) eten er niet voor hoeft te zorgen dat je diversiteit, bepaalde smaken en texturen misloopt!

Benieuwd geworden naar ‘De Vegan Slager’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag! 

De Vegan Slager
Bol.com | Libris
Zacchary Bird
€32,50 | Good Cook
REVIEW: De Vegan Slager

 

Summary
REVIEW: De Vegan Slager
Article Name
REVIEW: De Vegan Slager
Description
Zacchary Bird wil met zijn kookboek De Vegan Slager laten zien dat je de meest traditionele vlees- of visgerechten ook plantaardig kan maken.
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt