...

REVIEW: Een ode aan groenten

door | 20 apr 2021 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Wauw! Dat was onze reactie toen we dit kleurrijke en prachtig vormgeven kookboek ontvingen. Alice Zaslavsky presenteert in haar nieuwe kookboek maar liefst 50 van haar favoriete groentevariëteiten in meer dan 150 moderne en traditionele recepten. De recepten zijn daarbij ook nog eens op kleur geordend in lijn met de bijhorende groenten. Lees hier onze review van Een ode aan groenten!

Een ode aan groenten
Bij het openslaan van het kookboek zie je meteen een handig overzicht: de groentematrix. Dit overzicht is onwijs handig om inzicht te krijgen in onder andere de kooktijden van veel verschillende soorten groenten. Daarbij is de groente gelinkt aan een lekker recept in het boek zodat je meteen aan de slag kan gaan! De groentematrix wordt gevolgd door het hoofdstuk ‘het hittespectrum’. De meeste groenten hebben maar weinig hitte nodig voordat ze gegeten kunnen worden. Alice beschrijft verschillende verhittingsmethodes, zoals blancheren en sauteren (bakken). Zo haal je de beste smaak uit de groenten zonder dat je al teveel vitamines en gezonde voedingsstoffen verliest. Als kers op de taart is er ook nog eens een hoofdstuk in het boek gewijd aan de voorraadkast! Dit hoofdstuk bevat onwijs handige tips voor hoe je producten goed kan bewaren om de ultieme houdbaarheid uit jouw inkopen te halen.

Kleurrijke inhoud
We verklapten al een beetje dat de recepturen uit het boek op kleur geordend zijn, zoals de aubergine bij paars en de spinazie bij donkergroen. Het werkt in ieder geval super goed en is overzichtelijk als je zin hebt in een bepaalde groentesoort. De kleuren spatten van de fotografie en de graphics af en dat maakt het een feest om door het boek heen te bladeren! Tegen het einde van het boek kom je de seizoenskalender tegen, waarin je een overzicht ziet van wanneer bepaalde groenten op hun hoogtepunt zijn. Dat is mooi duurzaam en zo is de groente die jij eet ook nog eens qua smaak op z’n best!

Al met al…
Een ware liefhebber van groenten moet dit boek in zijn keukenkast hebben staan. In dit handige kookboek vind je stappen van A tot Z om jouw meest favoriete groenten op hun best te laten shinen!

Ben jij benieuwd geworden naar het kookboek Een ode aan groenten? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Een ode aan groenten
Alice Zaslavsky

Summary
REVIEW: Een ode aan groenten
Article Name
REVIEW: Een ode aan groenten
Description
Alice Zaslavsky presenteert in haar nieuwe kookboek Een ode aan groenten meer dan 150 moderne en traditionele recepten.
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt