...

REVIEW: Elke dag Bakdag

door | 7 mrt 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Elke feestdag is wel een smoesje om iets lekkers te bakken vindt Jayne Jubb. In haar kookboek ‘Elke dag Bakdag’ staan 60 recepten met ieder zijn eigen gelegenheid of feestdag als thema! Een groot deel van de lekkernijen die Jayne in dit kookboek deelt komen uit haar eigen thuisbakkerij ‘BuiksloterBakery’. Van kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot een hemelse triple kokoscake voor op Hemelvaartsdag, dit kookboek heeft het allemaal. Zelfs aan de internationale dag van de vriendschap en het NK Tegenwind fietsen wordt een heerlijk baksel toegewijd. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

 

Inhoud en structuur

‘Elke dag Bakdag’ begint met een persoonlijk voorwoord van Jayne. Hierin vertelt ze dat ze samen met haar man elke vrijdag bakt voor de buren. Hierdoor ontdekte Jayne dat je elke week wel een gelegenheid kan verzinnen om te bakken. Met dit kookboek neemt Jayne je mee op reis door een jaar in hun bakleven; langs de seizoenen, feestdagen en andere kleinere onbekende en grappige feestdagen van het jaar, zoals bijvoorbeeld Pindakaasdag en Burendag! Na het voorwoord volgt er een uitleg over hoe je het boek gebruikt en over hoe het boek is ingedeeld. De recepten zijn ingedeeld in zes hoofdstukken. Elk hoofdstuk behandeld twee maanden aan thema’s, feestdagen en gelegenheden. Daarnaast zijn er aanvullende recepten toegevoegd. Deze zogenoemde anytimers kun je elke dag van het jaar gebruiken, maar sluiten wel helemaal aan bij het seizoen. Na de recepten volgt een hoofdstuk waarin een handige lijst met basisbenodigdheden worden benoemd. In dit hoofdstuk staan ook een aantal handige tips, bijvoorbeeld over het vers houden van brood. Het boek eindigt met een dankwoord, register en nuttige adressen.  

 

Lay-out

Het boek ziet er erg vrolijk uit en zal iedereen die met liefde bakt direct aanspreken. Lichte kleuren worden afgewisseld met heldere kleuren; blauw, groen en roze. Het lettertype is niet te klein wat het kookboek prettig maakt om te lezen. De foto’s van de recepten zijn niet al te uitgebreid gestyled, het zijn mooie foto’s met het product in de spotlight. Ook zie je hier en daar foto’s waarop het lijkt alsof er iemand een hapje van wilt eten of het gerecht wilt serveren, dit oogt erg toegankelijk! 

 

Recepten

Alle recepten uit ‘Elke dag Bakdag’ zijn in de basis vegetarisch. Dit hadden wij ook wel verwacht met een bakboek. Natuurlijk kun je zelf kiezen voor passende toppings. De recepten bestaan uit luxe en gewone broden tot zoete taarten en cakes, waarvoor elke dag wel een smoes is om te bakken. De ingrediëntenlijsten zijn redelijk lang, maar veel van de ingrediënten zal je wel ergens in je keukenkastje hebben staan. De bereidingswijze staat erg duidelijk uitgeschreven met hier en daar een extra tip. Daarnaast staat de portiegrootte en bereidingstijd overal aangegeven. Wat ook erg fijn is dat er een legenda bij elk recept staat met de allergenen die het recept bevat, zo weet je meteen dat je goed zit als je glutenvrij etende vriendin op bezoek komt! 

 

Al met al…

‘Elke dag Bakdag’ geeft je altijd een goede aanleiding om iets te bakken. Zoek niet verder, want dit nieuwe heerlijke én verleidelijke bakboek geeft jou de beste smoes om de keuken in te duiken om iets heerlijks te bakken voor je familie, vrienden of lekker voor jezelf! 

Heb jij ‘Elke dag Bakdag’ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Elke dag Bakdag
Bol.com | Libris
Jayne Jubb | Becht
ISBN: 978 90 230 1706 6
€26,99 

REVIEW: Elke dag Bakdag

 

Summary
REVIEW: Elke dag Bakdag
Article Name
REVIEW: Elke dag Bakdag
Description
In het kookboek ‘Elke dag Bakdag’ van Jayne Jubb staan 60 recepten met ieder zijn eigen gelegenheid of feestdag als thema!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt