...

Kookboek review: Hemels koken van Nicole Pisani

door | 26 mei 2020 | Flexitarisch, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Het mooie kookboek Hemels koken van Nicole Pisani is er een voor de echte zoutliefhebber. Nicole groeide namelijk op op het kleine eiland Malta. Het zeewater vliegt je daar nog net niet om de oren, en een van haar eerste herinneringen aan eten is dan ook het likken aan een zoutsteen. De ligging van het eiland zorgt ervoor dat een groot deel van de keuken gebaseerd is op vis, en ook van een goed stuk vlees is Nicole niet vies. Van haar eerdere werk bij Ottolenghi leerde zij dat groenten ook het hoofdbestanddeel kunnen zijn van een gerecht. In haar boek zijn dan ook beide werelden vertegenwoordigd, het is daarom vooral geschikt voor de flexitariër.

Hemels koken
Nu lijkt het net alsof wij een boek aanprijzen dat helemaal gevuld is met vlees en vis, maar niks is minder waar. Er is namelijk een groot gedeelte geweid aan groenten. Nicole heeft in het befaamde restaurant NOPI in Londen bij niemand minder dan groenten-goeroe Ottolenghi enorm veel inspiratie opgedaan. Deze nieuwe technieken heeft zij meegenomen en gecombineerd met wat zij al wist. Dit boek is daarom een mooie culinaire mix van vleesloze groentegerechten en dierlijke producten zoals boter en botten. Ja, je leest het goed! Deins jij hier niet voor terug, dan is dit het boek voor jou, en geloof me, de vegetarische recepten die erin staan zijn het dubbel waard. Gelukkig delen wij binnenkort een paar groenterecepten van Nicole, zodat jij thuis kunt genieten van de gerechten van een echte chef! Houd het blog dus in de gaten!

Lay-out
De vormgeving van Hemels koken springt niet meteen in het oog, maar vanbinnen doet het stijlvol en vrolijk aan. Het lettertype dat gebruikt is voor de recepten is simpel en modern, hierdoor blijft het lekker overzichtelijk. De gekleurde pagina’s tussendoor geven een kijkje in het opgewekte karakter van Nicole. Sfeerimpressies van mooie ingrediënten laten zien dat zij hier veel waarde aan hecht. De foto’s van de gerechten zijn eveneens prachtig en lijken van sterrenniveau, met een rauw randje.

Recepten
Zoals ik al noemde zijn er in dit boek veel recepten te vinden met vis en vlees. De vegetarische gerechten tussendoor en de focus op groenten en verse producten maken een heleboel goed. Er zijn hele bijzondere en gezonde recepten waar je je lippen bij aflikt. Een mooi voorbeeld is de perzikparfait met geroosterde kurkumahavermout, een gewaagd dessert door de toevoeging van szechuanpeperkorrels. Zo staan er nog meer experimentele gerechten op het menu vol exotische ingrediënten. De Japanse en Italiaanse keuken worden verenigd in een pasta met miso en tomaat en een zwartgeblakerde pompoen die vanbinnen super zacht is toont Pisani’s expertise. Op hooi geroosterde paarse aardappels en eetbare bloemen, niks is te gek! Met gekleurde zomerse salades en een knapperige tempura tofu laat Pisani tot slot zien dat vis en vlees helemaal niet nodig zijn!

Al met al
Ik vind dit een heel mooi boek! Hoe meer ik erdoorheen blader, hoe meer ik waardeer wat Pisani hiermee doet. Als opgeleid chef en groot vlees en vis liefhebber zet zij in haar boek ook bewust groenten en vegetarische gerechten in het zonnetje. Dat vind ik ontzettend mooi, en zo kan het dus ook!

Heb jij het boek Hemels koken van Nicole Pisani in je bezit? Volg jij zelf een flexitarisch dieet? Laat het weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Hemels koken
Nicole Pisani
Uitgever: Good Cook B.V.

Summary
Review: Hemels koken van Nicole Pisani
Article Name
Review: Hemels koken van Nicole Pisani
Description
Het kookboek Hemels koken van Nicole Pisani staat vol vegetarische recepten. Een fantastisch kookboek voor flexitariërs die de vegakeuken willen ontdekken!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt