...

REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

door | 15 mrt 2022 | Flexitarisch, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Een goede saus kan een gerecht maken of breken. Een kookboek over sauzen vinden wij dus geen onnodige toevoeging aan onze boekenkast. ‘Het kleine boek voor sauzen‘ van Thomas Feller is precies wat de titel doet vermoeden: het leert je sauzen maken, van koud tot warm en van zoet tot hartig. Ben jij net zo gek op saus als wij? Dan is dit boek iets voor jou! 

Inhoud en structuur
Het boek begint met een korte handleiding over hoe je dit kookboek moet gebruiken. Hartstikke handig! Per hoofdstuk wordt uitgelegd waar deze voor dient. Het boek heeft geen voorwoord, wat wij jammer vinden. Wij zouden graag iets lezen over de totstandkoming van dit boek. 

Het boek is ingedeeld in drie overkoepelende hoofdstukken: basiskennis, recepten en woordenlijst. Deze hoofdstukken bevatten weer meerdere onderwerpen. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende soorten sauzen: van jus tot zoete sauzen. Elk recept begint met een korte uitleg over wat de saus is en of je deze warm of koud moet serveren. Dit vinden wij erg fijn, want er staan een aantal bijzondere en niet-veel voorkomende sauzen in het boek! Kende jij bijvoorbeeld de saus ‘à la grenobloise’?

Lay-out
De recepten zijn overzichtelijk uitgewerkt. Elke pagina bevat een illustratie van de ingrediënten in de saus, een foto van het eindproduct en foto’s van de verschillende stappen in het recept. Ieder recept neemt twee pagina’s naast elkaar in beslag. Op de linkerpagina staat de uitleg over het recept, de bereidingstijd en andere dingen die handig zijn om te weten over het recept. Op de rechterpagina staat voor hoeveel personen de saus is en de bereidingswijze. Dit oogt ontzettend rustig en het zorgt ervoor dat je niet met vragen achterblijft na het lezen van het recept. Helemaal achterin het boek staat een hele overzichtelijke tabel waarin je per saus kan zien bij wat voor gerecht je het kunt serveren. Super handig voor als je even niet weet welke saus bij welk gerecht past! 

Recepten
De meeste recepten in dit boek zijn niet erg lastig. Dit komt mede door de duidelijke uitleg bij de recepten, de handige plaatjes en de basiskennis voorin het boek. De ingrediënten voor de sauzen zijn veelal gewoon in jouw lokale supermarkt te vinden, de meeste heb je waarschijnlijk zelfs al in huis! ‘Het kleine boek voor sauzen’ is niet specifiek een boek voor vegetariërs; ongeveer de helft van de recepten zijn met vlees of vis. Veganistische recepten zijn helaas aanzienlijk in de minderheid, daar zijn er namelijk maar een paar van te vinden. 

Al met al
Veganisten kunnen dit kookboek beter in het schap laten staan. Ook voor vegetariërs is dit een twijfelgeval, wat ons betreft liever wat meer vegetarische recepten. Voor flexitariërs is dit kookboek er één die je er dagelijks en bij elke maaltijd bij kunt pakken. 

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Het kleine boek voor sauzen’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het kleine boek voor sauzen
Thomas Feller
€17,95 | Good Cook
9789461432636

Het kleine boek voor sauzen

 

Summary
REVIEW: Het kleine boek voor sauzen
Article Name
REVIEW: Het kleine boek voor sauzen
Description
Het kleine boek voor sauzen van Thomas Feller is precies wat de titel doet vermoeden. Een kookboek vol met recepten van verschillende sauzen.
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt