...

REVIEW: Het plezier van écht goed koken

door | 24 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag recenseren wij het levendige en kleurrijke kookboek ‘Het plezier van écht goed koken‘. Dit kookboek, geschreven door Alice Zaslavsky, staat vol met recepten met groenten in de hoofdrol. Alice hoopt dat je met behulp van dit boek straks zelfverzekerder en met meer plezier in de keuken staat. Lees snel verder!

Inhoud en structuur
‘Het plezier van écht goed koken’ is hét handboek voor de enthousiaste thuiskok. Het kookboek begint met het hoofdstuk ‘welkom aan boord’. Hierin vertelt Alice wat iemand volgens haar een (nog) betere kok maakt en hoe je dit zelf kan worden. In de hoofdstukken; uit de losse pols, op de automatische piloot, haal eruit wat erin zit, ontspannen koken in het weekend en serieus zalige zoetigheden deelt Alice haar recepten die worden aangevuld met allerlei extra’s. De extra’s zijn bijvoorbeeld tips, vervangers of verrijkingen waarmee je het gerecht nog smaakvoller maakt. Ook zet Alice, tussen de recepten door, ingrediënten, technieken en gadgets in de schijnwerpers waardoor jouw kookkennis nog verder wordt verbreed. Dit kookboek bevat milieuvriendelijke recepten uit de wereldkeuken waarin groente de hoofdrol speelt.

Lay-out
De opbouw van dit kookboek is even wennen, maar als je deze eenmaal door hebt dan is het super leuk en duidelijk om te lezen. De recepten zijn aangevuld met extra informatie over het ingrediënt en gerecht, zonder dat het onoverzichtelijk wordt. De lay-out van dit kookboek komt helemaal overeen met de manier waarop Alice wil bijdragen aan het verbeteren van jouw cooking skills. De fotografie van de gerechten is niet te netjes en de kleurrijke bladzijden met de recepturen worden aangevuld met gezellige illustraties. De recepten zijn uitgebreid en overzichtelijk geschreven.

Recepten
Je kunt het bereiden van de recepten zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. In de extra’s van het recept vind je mogelijkheden om nog extra technieken of smaken toe te voegen aan een gerecht. Daarnaast vind je hier tips om het gerecht sneller en makkelijker op tafel te zetten. Het grootste deel van de recepten uit ‘Het plezier van écht goed koken’ is vegetarisch, en is gemakkelijk om te toveren tot een vegan gerecht. Veel recepten worden ook nog eens aangevuld met wat zero waste tips! 🙂 In dit kookboek staan zowel ontbijt en lunch als diner en dessert recepten.

Al met al…
Dit kookboek is voor iedereen die enthousiast wordt van koken en opzoek is naar nieuwe (smaak)inspiratie. Wil je je kookkennis en skills uitbreiden op een leuke manier? Dan raden wij ‘Het plezier van écht goed koken’ zeker aan!

Benieuwd geworden naar ‘Het plezier van écht goed koken’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Het plezier van écht goed koken
Bol.com | Libris
Alice Zaslavsky
ISBN: 978 94 6143 284 1 | Good Cook
€35,-

REVIEW: Het plezier van écht goed koken

 

Summary
REVIEW: Het plezier van écht goed koken
Article Name
REVIEW: Het plezier van écht goed koken
Description
Met het kookboek 'Het plezier van écht goed koken' sta je straks met meer zelfverzekerdheid en plezier in de keuken!
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt