...

REVIEW: Masterclass Havermout

door | 8 nov 2022 | De Hippe Vegetariër, Geen categorie, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Wanneer wij het woord ‘havermout’ horen denken wij als eerste aan een lekker warm, vullend ontbijt. In het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok word je geïnspireerd om dit vezelrijke graan ook eens in je lunch, tussendoortje of avondmaaltijd te verwerken! Benieuwd geworden naar onze mening over dit kookboek? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
Het kookboek ‘Masterclass Havermout’ bestaat uit meer dan 65 recepten die bewijzen dat je met dit gezonde ingrediënt eindeloos kunt variëren. Het boek trapt af met een stukje over Pascalle en Mathijs en de oorsprong van hun fascinatie voor havermout. Vervolgens delen ze alles wat je moet weten over havermout voor je aan de slag gaat met de recepten. Dit gaat van het verschil tussen verschillende haversoorten tot alle gezondheidsvoordelen van dit bijzondere product. De recepten zijn verdeeld onder de kopjes; basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner, dus als je net zo gek bent van havermout als de auteurs kun je met behulp van dit boek heel je dag ermee vullen 😉.

Lay-out
‘Masterclass-Havermout’ heeft een minimalistische opmaak met lichte kleuren. Het kookboek is duidelijk, overzichtelijk en erg aantrekkelijk om door te bladeren. De indeling van de recepten naar verschillende eetmomenten op de dag laat goed zien dat je havermout in elk soort gerecht kan verwerken. De fotografie is erg mooi gedaan en maakt ons nog enthousiaster om de verschillende recepten allemaal uit te proberen!

Recepten 
Zoals we eerder al vermeldde is de variatie aan recepten in dit kookboek ontzettend groot. Recepten voor stroopwafels, pizzabroodjes en eindeloze ontbijtvariaties met havermout worden gedeeld. Er is een goed evenwicht tussen zoete en hartige recepten. Daarnaast past een heel groot deel van de recepten in een vegan eetpatroon! Pascalle en Matthijs laten zelfs zien hoe je zelf allerlei soorten plantaardige melk kan maken. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen wel een geschikt recept te vinden is in ‘Masterclass Havermout’.

Al met al…
Wij zijn na het lezen van dit kookboek nog grotere fans geworden van havermout. Niet alleen vanwege alle gezondheidsvoordelen die dit product met zich meebrengt, maar ook omdat de recepten er zo lekker uit zien. Als jij je ook wil laten inspireren meer te koken met havermout? Dan is deze masterclass-havermout zeker wat voor jou!

Benieuwd geworden naar ‘Masterclass Havermout’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Masterclass Havermout
Bol.com | Libris
Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
€17,99 | Carrera

REVIEW: Masterclass-Havermout

 

Summary
REVIEW: Masterclass Havermout
Article Name
REVIEW: Masterclass Havermout
Description
In het kookboek 'Masterclass Havermout' word je geïnspireerd dit vezelrijke graan in meer gerechten te verwerken dan alleen in je ontbijtje!
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt