...

REVIEW: Plantaardig

door | 3 mei 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Met het kookboek ‘Plantaardig’ bewijst chef-kok Alexander Gershberg dat plantaardig eten echt niet saai hoeft te zijn! Alexander geeft in dit kookboek een twist aan klassieke gerechten en deelt bijzondere, vernieuwende recepten. Wij delen graag ons enthousiasme over dit kookboek met jou!

Inhoud en structuur
Het kookboek begint met een persoonlijk verhaal over Alexander. Meteen na de eerste twee zinnen worden wij compleet opgeslokt in deze korte biografie. We zien zijn levendige verhaal helemaal voor ons! Wij vinden zo’n biografie super leuk om te lezen en krijgen meteen zin om de rest van het kookboek door te bladeren. In de inleiding vertelt Alexander ook over de simpele dingen die je volgens hem nodig hebt om goed te kunnen koken. Één van die dingen is liefde, hier zijn wij het helemaal mee eens!

De hoofdstukken zijn ingedeeld in groepen ingrediënten, bijvoorbeeld bonen en proteïnen. Elk hoofdstuk begint met wat interessante informatie over de productgroep, hierna volgen de recepten. We vinden het leuk om op deze manier wat informatie op te doen over het hoofdingrediënt voordat we ermee gaan koken!

Lay-out
De lay-out is naar onze mening hartstikke overzichtelijk. Doordat elke productgroep eerst toegelicht wordt en de recepten hierop volgen, oogt het boek erg geordend. Ook vinden wij de illustraties en de afbeeldingen heel gaaf. Door de prachtige foto’s van de gerechten krijgen wij meteen trek! 

Recepten
Wauw, de recepten! Stuk voor stuk beginnen wij te watertanden, alleen al bij het lezen van de titels! Wij kunnen niet wachten om de keuken in te duiken en al deze plantaardige gerechten te maken! In dit boek staan veel recepten met een twist die wij nog niet vaak zijn tegengekomen; spitskool en appel uit de wok, chili sin carne met tempeh, tofu fish & chips? Het is allemaal nèt even iets anders dan we gewend zijn. En ons lijkt het heerlijk! 

Ondanks dat de recepten bijzonder zijn, kosten de meesten niet veel tijd. Ook zijn de ingrediënten goed te vinden in de meeste supermarkten en is de moeilijkheidsgraad niet erg hoog! Er staat bij elk recept duidelijk vermeld voor hoeveel personen het is en wat de bereidingstijd is. Iets wat wij zelf altijd erg prettig vinden.

Al met al…
Wij vinden dit boek een echte aanrader! Voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten! Van de heerlijke recepten, fijne lay-out en leuke inhoud wordt volgens ons menig (thuis)kok erg blij! Wij hebben al wat leuke recepten uitgezocht om aan onze vrienden en familie voor te schotelen! En zet je koksmuts maar vast op, want morgen mogen we een recept met jou delen! 

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Plantaardig’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Plantaardig
Bol.com | Libris.nl 
Alexander Gershberg
€29,95 | Bertram + De Leeuw
ISBN 978 94 615 6284 5

 

Summary
REVIEW: Plantaardig
Article Name
REVIEW: Plantaardig
Description
Alexander Gershberg deelt in zijn kookboek 'Plantaardig' vernieuwende recepten. Wij delen graag ons enthousiasme over dit boek met jou!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt