...

REVIEW: Sweet table

door | 8 mei 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Ben je een zoetekauw en wil je de meest perfecte taarten, koekjes en desserts maken? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: het kookboek ‘Sweet Table‘ van Sarah Renson! Dit boek beschrijft alle zoete lekkernijen op een zorgvuldige en gedetailleerde manier, zodat zelfs beginners er makkelijk mee aan de slag kunnen. Sarah Renson heeft een kunstopleiding gevolgd en dat is duidelijk te zien in haar creaties. Ze maakt van eenvoudige lekkernijen echte kunstwerkjes en met haar tips tover jij je gebak om tot culinaire hoogstandjes. Patisserie is helemaal hot, dus waar wacht je nog op? Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen met ‘Sweet Table’!

 

Inhoud en structuur

Het kookboek begint met een uitgebreid voorwoord van Sarah, waarin ze haar reis als patissier beschrijft. Ze vertelt vol passie hoe ze haar droom heeft waargemaakt door twee patisseriezaken te openen in Leuven. In dit kookboek deelt ze haar ervaringen met de lezers en biedt ze een selectie van toegankelijke recepten met dat speciale beetje extra.

Vervolgens volgt een kort hoofdstuk met informatie over materialen en ingrediënten. Sarah deelt bijvoorbeeld met enthousiasme dat ze graag haar Kitchenaid gebruikt.

Het belangrijkste deel van het boek zijn natuurlijk de recepten. Het begint met een aantal basisrecepten, zoals meringue en karamel, die je kunt gebruiken als basis voor andere gerechten. Daarna vind je een overvloed aan heerlijke zoete taarten, ijs, koekjes en dessertrecepten.

Het boek sluit af met een dankwoord aan vrienden, familie en partners, en natuurlijk aan haar trouwe lezers en klanten. Sarah benadrukt dat dit alles niet mogelijk zou zijn geweest zonder hun steun. De laatste pagina is gevuld met prachtige zwart-witfoto’s van tevreden klanten met een smakelijk gebakje in hun handen.

 

Lay-out

De cover van het kookboek toont een tafel vol met verrukkelijke zoete lekkernijen, voornamelijk uit de Franse keuken. Het geeft direct aan dat dit boek draait om heerlijke patisserie recepten, maar dan met een unieke twist. De cover heeft een sierlijke uitstraling met een Scandinavisch tintje, wat ook terugkomt in het gebruikte lettertype.

Deze zoete en sierlijke uitstraling wordt voortgezet in het boek zelf. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lichte kleuren en heldere foto’s. De styling van de recepten is rustig, zonder te veel franje en felle kleuren. Sommige recepten hebben zelfs een volledige pagina gewijd aan het ingrediënt of gerecht, met daaronder het recept en de ingrediënten en bereidingswijze. Een mooi voorbeeld hiervan is het botercrème recept, waarbij een scherpe foto van botercrème de achtergrond van de pagina vormt. Dit getuigt van creativiteit en oog voor detail!

Verder worden de foto’s van de recepten afgewisseld met beelden van het interieur van Sarah’s patisseriezaken. Op prachtige zwart-witfoto’s zie je hoe ze aan het werk zijn. Dit geeft je een kijkje achter de schermen en laat zien hoeveel aandacht er is besteed aan de fotografie en foodstyling van het boek.

 

Recepten

Sarah heeft met hart en ziel gewerkt aan dit kookboek, dat boordevol zoete lekkernijen staat. Met maar liefst 65 recepten, inclusief haar favoriete botercrème- en karamelrecepten, kunnen zowel beginners als ervaren bakkers aan de slag gaan! Haar taarten, koekjes, ijs en desserts zijn eenvoudig en verfijnd, met een persoonlijke touch.

Bereid je voor op een scala aan zoete traktaties, zoals de klassieke dame blanche en de verrukkelijke tarte tatin. De recepten variëren in moeilijkheidsgraad, van snelle en gemakkelijke creaties tot wat langere en intensere projecten. Sarah heeft ze allemaal voorzien van duidelijke instructies, zodat je stap voor stap aan de slag kunt gaan.

Soms deelt ze zelfs persoonlijke verhalen en handige tips, die je helpen bij het bereiden van het perfecte dessert. Haar passie en expertise schijnen door in het boek, waardoor je niet alleen recepten krijgt, maar ook een glimp van Sarah’s eigen culinaire reis.

 

Al met al…

Als zoetekauw kun je je hart ophalen met het kookboek ‘Sweet Table’ van Sarah Renson. Met haar kunstzinnige achtergrond tovert ze eenvoudige lekkernijen om tot ware culinaire hoogstandjes en deelt ze haar passie met jou als lezer. Het boek biedt een toegankelijke selectie van recepten, voorzien van duidelijke instructies. Of je nu een beginner bent of een ervaren bakker, dit boek zal je zeker inspireren. Sarah’s creativiteit en vakmanschap zijn overal in terug te vinden. Ze weet je te verrassen met haar inventieve benadering van zoete traktaties. Dus ga aan de slag en creëer de meest heerlijke en verfijnde zoete traktaties waarvan je ooit hebt gedroomd. Met ‘Sweet Table’ als je gids ben je verzekerd van succes in de keuken. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces van het maken én het smullen van deze kunstwerkjes.

Benieuwd geworden naarSweet table‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag! 

Sweet table
Bol.com | Libris
Sarah Renson
ISBN: 9789401489898
29,99 | Lannoo

 

Summary
REVIEW: Sweet table
Article Name
REVIEW: Sweet table
Description
Het kookboek 'Sweet table' van Sarah Renson beschrijft zoete lekkernijen op een gedetailleerde manier. Lees snel verder wat wij ervan vonden!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt