...

REVIEW: Tahin

door | 20 sep 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe kookboek ‘Tahin‘ van Esther Erwteman is een prachtige ode aan het basisingrediënt uit de Midden-Oosterse keuken: tahin! Dit gulden goedje gemaakt van sesamzaadjes is te vinden in bijna alle recepten. Lees snel verder om te lezen wat wij van dit kookboek vinden!

Inhoud en structuur
Dit kookboek is geschikt voor iedereen die fan is van de Midden-Oosterse keuken, of je nu een grootgebruiker van tahin bent of niet. Tahin is een geweldig en veelzijdig basisingrediënt en leent zich goed voor allerlei verschillende gerechten. Van zoet tot hartig en van drankjes tot soepen. Het kookboek begint met een recept om zelf tahin te maken en tips om op te letten bij het zoeken naar het perfecte potje voor je tahin. Dit potje mag niet te dik of te dun zijn, maar je moet ook letten op hoe groot het laagje olie bovenop is.

Het kookboek is opgebouwd uit 13 hoofdstukken waarbij in elk hoofdstuk een andere soort bereiding wordt beschreven. Het begint met schenken en gaat daarna door op smeren, roeren en rollen en eindigt met bakken en verwennen. Tahin (of sesam) komt in ieder gerecht in dit boek voor, maar alsnog is er variatie genoeg in de recepten. De meeste recepten zijn geschikt voor 4 personen, met een paar uitzonderingen. Ook is er een heel hoofdstuk, genaamd Nosh, gewijd aan hapjes die perfect zijn om met elkaar te combineren en te delen met jouw geliefden. Verdeel hapjes over de tafel en je kunt de hele avond genieten! 😉

Lay-out
De bereidingswijze is overzichtelijk weergeven in stappen en is aangevuld met de bereidingstijd (verdeeld in voorbereiding, rijzen/rusten en bakken/koken) en het aantal personen of porties. De fotografie van de recepten is erg sfeervol maar oogt toch toegankelijk en huiselijk. Ook staan familieleden van de auteur hier en daar op de fotografie van de recepten, wat echt laat zien dat deze recepten thuis ook favoriet zijn! Door de prachtige sfeerfoto’s van ingrediënten, markten en buurten in Israël krijgt het kookboek nog meer persoonlijkheid en karakter.

Recepten
‘Tahin’ is echt een kookboek waarmee je het hele jaar zoet bent. Je vindt er recepten voor baksels, soepen, salades, dips, stoofpotjes, bijgerechten, koekjes en ga zo maar door! Ook vind je natuurlijk een breed scala aan speciale en hummus (ofwel choemoes) recepten. De bakkers onder ons zullen ook fan zijn van dit boek. In het hoofdstuk ‘kneden’ vind je namelijk heerlijke recepten voor Israëlische klassiekers zoals babka, vlechtbrood, simits en challa. In het hoofdstuk bakken vind je recepten voor bijvoorbeeld vegan chocolade-tahinbrownies, een appel-tahin-kardemomcake of sesam-amandelkoekjes. Wij willen het allemaal proeven! De ingrediëntenlijsten variëren van kort naar lang, waarbij je de meeste ingrediënten kunt vinden op de markt of in de supermarkt. Voor ingrediënten die wat moeilijker te vinden zijn staat duidelijk aangegeven waar je deze kunt vinden of waarmee je het ingrediënt kunt vervangen. Wat al helemaal fantastisch is aan dit boek: het kookboek is compleet vegetarisch en veel van de recepten zijn zelfs helemaal vegan!

Al met al…
Wij raden dit kookboek met volle overtuiging aan. Pas wel op: je zult na het proeven van de heerlijke recepten niet meer zonder tahin willen koken! 😉

Heb jij het boek ‘Tahin’ al in huis? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

Tahin
bol.com | Libris
Esther Erwteman
€33,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 789464 041200

Tahin

 

Summary
REVIEW: Tahin
Article Name
REVIEW: Tahin
Description
Het nieuwe kookboek 'Tahin' van Esther Erwteman is een prachtige ode aan het basisingrediënt uit de midden-oosterse keuken! Lees snel verder!
Author
Suzanne Harlaar

Suzanne Harlaar

Plantaardige Foodie at De Hippe Vegetariër
Suzanne is een plantaardige foodie en recept ontwikkelaar bij De Hippe Vegetariër. In Suzanne's leven draait het allemaal om lekker en gezond eten, ze kent alle vegan hotpots in de stad, heeft een camerarol vol met foto's van lekkere gerechtjes en is altijd op de hoogte van nieuwe producten. Ook vindt ze het geweldig om tijdens haar master Nutrition & Health te leren over gezonde voeding en levensstijl.
Suzanne Harlaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt